Advent 2020

Igår vaknade vi till en fantastisk morgon. Massvis med frost och strålande sol. Lucias kompis Annie hade sovit över efter gymnastiken. Vi åt en mysig frukost innan vi åkte till Marcus jobb på KOBIA. Som vi alla vet så är det här året inte som alla andra år. Den här helgen brukar vi alltid baka bagebröd på Öckerö tillsammans med Marcus familj. Men det går ju tyvärr inte. Därför bestämde vi oss för att åka och proffsbaka i ett riktigt bageri istället.

Lussekattsdegen sattes med massvis av god saffran. Vince vägde upp bullarna och vi hjälptes åt att rulla både katter och fläta kransar, samtidigt som bröddegen jäste och pepparkakshusbygget började förberedas.

Härligt att se proffsen arbeta. Min älskling han kan han. Barnen var så duktiga också!

Lucia och Annie gör varsitt eget pepparkakshus. Stora och hjälpsamma tjejer som nu båda hunnit fylla 9 år.

Vince bakar brödet medan lussekatterna har jäst i ett jässkåp och bakats u bakugnarna. Jag sa väl att vi proffsbakade detta året!?

Lussekatterna penslas med smör och sista finliret med pepparkakshuset av grabbarna medan det börjar mörkna utanför fönstret och det är dags att städa och tacka för oss. Inte som ett annat år, men inte sämre alls. Bara annorlunda,

Lucia tände första ljuset i adventsljusstaken i morse. Vi är ofta bara tre till frukosten på helgerna nu för tiden då Vince sover längre och längre på mornarna. Lucia hade även fotbollsträning kl 9:50 i morse också så det blev ingen långfrukost. När Lucia kom hem från träningen hade Vince vaknat och barnen bakade av varsin plåt med pepparkakor. Ljuvlig doft spred sig i huset. Sedan dukade vi upp till advensfika på altanen, tände eldkorgen och familjen B kom för att fika med oss en stund.
Så tacksam över att man kan träffas trots nya restriktioner, även om det är ute i kylan under en filt. Vi vuxna fick värma sig med äppelglögg och kaffe, och barnen varm saft och julmust.
På tal om att vara tacksam så ska vi idag äta Thanskgiving middag när Lucia kommer hem från gymnastiken.
Kalkonen är klar och jag ska nu reda av såsen, göra potatismos och baka klart mitt cornbread.
Alla i familjen ska säga varsin sak man är tacksam över, extra viktigt i dessa tider. Jag vet redan vad jag ska säga, det må hända vara klyschigt. Men jag bjuder på det.

  • 257 visningar

Gillar

Kommentarer