Alla Helgonahelgen i Växjö

Har ni sett så gulligt! Lilla fröken Krig endast 5 dagar gammal. Jag och barnen tog tåget ner till Växjö redan på torsdagen för att på fredagen få besöka min systerson Christoffer och hans fru Frida som bara fem dagar tidigare fått sin dotter. Den lilla tjejen har i skrivande stund ännu inte fått något namn. Även om jag vet att de har massor av fina namn på lager. Vi väntar med spänning på vad det blir.
Så länge kallar jag henne fröken Krig men Vince börjad kalla henne Babybossen - eftersom vi pratade om att de nu har någon liten som styr deras liv- en liten babyboss alltså! 
När vi kom dit så hade hon precis somnat i sin vagga- men vi var alla nyfikna ville klappa och hålla henne. Jag är så glad över att det kommit en liten bäbis till familjen och jag har blivit gammelmoster.
Någon annan som var stolt var så klart min pappa som nu fått sitt första barnbarnsbarn. Och lilla fröken Krig fann sig riktigt bra där i gammelmorfars famn.
Vi lämnade den lilla familjen och en liten fröken som nu fick somna tryggt i vaggan igen. Jag ser fram emot att få följa detta lilla liv och längtar redan efter att få träffa henne igen.

Efter att vi besökt familjen Krig åkte vi till kyrkogården fär att sätta blommor och tända ljus på mormors grav. Vi passade också på att gå in på Minnesgudstjänsten och tända ett ljus för kaninen Zilla som hade dött tidigare i veckan. På vägen tillbaka gick vi genom minneslunden som var så vacker med alla sina tusen blommor, ett rinnande vattenfall och mängder av levande ljus. Att få möta ett nytt litet liv och sedan få gå och tända ett ljus för sin mormor som de aldrig fått träffa - det är omtumlande. Vince sa i bilen tillbaka, att han inte var ledsen för sin mormor för att han aldrig fått träffa henne.
Och vi pratade om att det är människor man står nära som är viktiga oavsett om man är släkt eller inte. Att det är svårt att sakna någon man aldrig haft någon relation till.
Jag är så glad över att barnen fått en ny mormor i Eivor- de tycker så mycket om henne och jag är så glad över det.

På kvällen kom Marcus från Göteborg med bil, vi åt god mat och Marcus bjöd på semlor och bubbel till efterrätt.

Lördagen bjöd på en fantastik härlig höstdag och vi åkte ner till Strandbjörket för att leka på lekplatsen, hälsa på ankorna eller är det änder? Vi promenerade ner längs Växjösjön till den nya lekplatsen vid Linneparken.

Har ni sett någon vackrare lekplats?
Alice i underlandet tema.

Efter lunch tog vi med oss min storebror för att åka till Linneryd och hälsa på hans äldsta dotter Anna-Mie och hennes pojkvän Johan som nu tagit över mormors och morfars gård. Och det var bara så himla fint. Här lever de drömmen om landet. Anna- Mie läser till lärare och Johan är snickare. På gården finns förutom hunden Kayla fyra höns, men det finns plast för både hästar och kanske grisar eller får. Vi år se vad det unga paret hittar på.
Hönan Svartenbrandt (som rymmer hela tiden) var så vacker i sin färg mot ladugårdens fasad. Barnen tyckte det var så roligt att hjälpa till och ge mat och plocka in ägg. Och ni kan tänka er att hönor nu står överst på önskelistan.
Vi promenerar runt huset som de håller på att totalrenoverar Se på utbyggnaden som ska bli matplats och där de kommer få utsikt över sjön. I boden ska de bli Orangeri och en spa avdelning med bastu. I sjön ligger båten och Johan erbjöd Vince att ta med honom ut och fiska nästa gång vi hälsar på. Kayla hoppar i och badar i eftermiddagssolen.

Gårdsherren och gårdsfrun

Vi går upp till gården och Anna-Mie bjuder på nybakta scones med hemgjord körsbärs och päronmarmelad. Det smakar himmelskt. Vi sitter på övervåningen som har en lägenhet där de bor medan de renoverar bottenplanet.

Skymningen sänker sig över Fryggestorp och Anna-Mie har ordnat en skattjakt runt om på gården där de slut hittar skatten i jordkällaren. Med varsin godispåse i handen åker vi tillbaka de 4 milen till Växjö och avslutar kvällen med middag tillsammans med mina syskon, pappa och Eivor.

Det är väl så här man ska fira Alla Helgona? Med nära och kära, god mat, gosa med bäbisar och höns, tända ljus på gravar och leka på lekplats. Tid för varandra och att landa i att det redan har blivit november.

Gillar