Att börja leva livet som varit på paus!

Vet ni!? Jag och maken har fått vaccintid! Vi fick ett hett tips om en app häromdagen där man kunde gå in och boka tider på First Hotell vid centralen. Vi var snabba och hann gå in och norpa varsin tid i början av juni innan alla tider var slut. Detta gör ju att vi har ett bra skydd redan till midsommar då vi ska åka med sex familjer till Småland och fira tillsammans hela midsommarhelgen. Nu känns det som att man snart kan börja leva livet som varit på paus så länge - och vi ser fram emot en fantastisk sommar.

Har ni börjat planera för sommaren i år? Jag känner ingen lust till att boka någon utlandsresa i år även om vi vaccinerat oss. Tacksam att vi hann boka av resan till Franska Rivieran, och fick alla pengar tillbaka både för hotell och flyg. Resan skulle vi egentligen gjort förra året då vi hade varit gifta i 20 år. Nu hoppas vi istället på att få börja planera för en riktigt långresa om några år. Drömmen om att besöka båda barnens födelseländer; Vietnam och Taiwan. Så länge får vi fortsätta spara semester och pengar.

Detta året kommer vi alltså hemestra. Vi har tre veckor tillsammans, jag och mannen. Vecka 28-30 och så har jag vecka 31 själv med barnen. Marcus har semester vecka 26 då han ska vara ledare på MTB-skolan för Vince och hans gula grupp på CK Master. Samma vecka har Lucia gymnastikläger. Vecka 27 ska Vince och hans kompis Bertil gå en nybörjakurs i Golf i Torslanda. Så Bertil få sova hemma hos oss. Det blir jättemysigt för killarna. Vi avslutar veckan med att umgås båda familjerna i ett hus som familjen E har tillgång till i närheten av Laxå.

Vecka 29 åker vi ner till Österlen och Beddingestrand. Denna gången ska vi testa att bo på Lilla Ängagården. En lite mindre lägenhet som heter HAV. Härifrån har vi tänkt att ta utflykter. Blir säkert ett besök till Ystad, Smygehuk, Kivik, Kåseberga med Ale Stenar, kanske Malmö eller Köpenhamn. Väder och vind får styra.

Lägenhet HAV är på ca 40 kvm och har ett stort vardagsrum med platt-TV, dubbelsäng, bäddsoffa och matplats. Separat ordentligt kök, hall och badrum med dusch. Wifi och tv från bredbandsbolaget ingår. Lägenheten är ljus och fräscht inredd med moderna möbler i lantlig stil.

Handdukar, lakan och slutstädning ingår. I lägenhet HAV tillåter vi husdjur.

Lilla Ängagården ligger idylliskt i Beddingestrand med ca 400 meter till havet och 100 meter till öppna fällt. Under högsäsong har vi en matbutik på gångavstånd (ca 10 min), minigolfbanor, restauranger och en underbar sandstrand. Ta gärna med era cyklar då det finns cykelväg hela vägen till Ystad längs med havet. Annars har vi cykeluthyrning i byn. Vi har tre lägenheter som vi kallar HAV, STRAND och ÄNG. Vi hyr ut dem veckovis under högsäsong och per natt övrig tid. Till lägenheterna finns egen trädgård på baksidan av huset med uteplats och grill samt en uteplats på framsidan med morgonsol. De ligger i det gamla boningshuset på en lugn grusväg med gungor och leksaker i trädgården. De har alla fullt utrustade kök med spis, kyl, frys eller frysfack, kaffekokare och mikrovågsugn. De har 4-8 sovplatser. I de två mindre en dubbelsäng och en bäddsoffa med skummadrasser. Barnstol och spjälsäng finns att låna utan kostnad.

Utöver detta så hoppas vi på sol och bad. Lite båttur med svärföräldrarnas båt eller har vi tur får vi hänga på kompisar som har båt.

Innan barnen börjar skolan i augusti så ska vi en helg till Jönköping med en annan familj. Bo på hotell, besöka Tändsticksområdet med bland annat Katrin Bååt, ser fram emot att promenera ner till Vätterns strand och ta en bit mat på kvällen. Vi kommer besöka Kleva Gruva innan vi vänder hemåt igen. Blir ett bra avslut innan en ny tid börjar för våra barn med nya skolor för de båda.

I slutet av augusti planerar vi en stor fest för våra vänner för att ta igen allt som vi missat under 1,5 år. Det finns mycket att se fram emot. Nu håller vi tummarna för att coronan försvinner för gott och att vi får en fantastisk sommar med sol och bad. Det är vi alla värda!
Berätta gärna hur era sommarplaner ser ut!

  • 341 visningar

Gillar

Kommentarer