BAGLEBORN ESSENS 2019

Nu har jag drivit mitt företag Bagleborn Essens i 2,5 år. Jag och maken startade detta handelsbolag tillsammans då han hjälpte Sockemajas konditori i Torslanda i uppstarten och jag hade så smått börjat få fotouppdrag - som jag ville börja fakturera. 2019 såg ut som de tidigare åren, med familjefotograferingar och bröllop- och något samarbete på bloggen. Jag tackar ja till de uppdragen jag vill, och som passar. I år var jag därför tvungen att tacka nej till några bröllop. Marcus har lagt sin del på is tillsvidare och jag får se vart min egen del tar vägen inom sinom tid.
I början av förra året så fotade jag två söta systrar Malva och Svea. Fina tjejer. Så fina färger.

En kväll var jag med Carolin Freiholtz, Omelett Foto, när hon höll fotokurs vid Eskils Kanal. Jag övade på teknik, snabb slutartid och fick bland annat till bilden i kvällssolen. Tycker om den, det gör jag.

Jag har lärt känna en kollega på COWI, Andreas, som också fotar och som haft tålamod med mig och hjälpt mig massor! En dag kom han hem till mig, då jag fått hem min nya första Fullformatskamera, och passade på att ta några foton på mig som jag har kunnat använda på bloggen och i andra sammanhang. Jag har Andreas att tacka för mycket som jag lärt mig!

En tidig vårdag fotade jag för Rörlig- ditt portabla Gym www.rorlig.se - då Annie behövde nya bilder till hennes hemsida.

På skärtorsdagen fotade jag en söt liten Olivia med kaninöron. Sötnos!

På min fotokurs lärde jag känna Elaine och en dag åkte vi ner till Kustfolk i Varberg, och jag fick fota denna vackra kvinna vid kallbadhuset.

Jag fotar mitt första bröllop för säsongen. Med tanke på parets yrken så vill de inte att jag visar deras ansikte på bloggen. Men jag gillar denna bild, som ändå speglar deras kärlek till varandra denna dag då till och med fotografen fick åka lastmoppe.

Mitt andra bröllop blir på Stenungsön och det var ett roligt och fint bröllop att fota. S många vackra miljöer om än lite blåsigt. Men visst är det fint med vinden i brudens hår?!

Här går det hett till - mitt tredje bröllop fotar jag i Botaniska. Och jag hade med mig en fotoassistent. Det här gav mig mer smak, både sättet att fota och att ha med sig en assistent. Hoppas det blir fler gånger.

Min kollega Anna väntade sitt andra barn och vi träffades för att föreviga magen och hela familjen vid Stora Udd bara några dagar innan Noel kom till världen. Visst är hon vacker på bryggan!

Mitt fjärde och sista bröllop för säsongen blev på Björlanda Brygga. Paret hade ett överrasknings bröllop- så jag fotade bara paret med sina två barn innan de åkte och förevigade sin löften och hade bröllopsmiddag på Långedragsvärdshus.

Något av det bästa förra året var nog ändå att jag kickade igång en Fotoklubb, Fotofralla. Vi är ett gäng som gick fotokurs tillsammans med några andra vänner som kommer träffas tre gånger per år där jag bestämmer tema och plats. Vi hjälps sedan åt att ta med kläder, rekvisita och fotar varandra. Vid första tillfället i september hade vi tema "Sagovärld" på Gunnebo Slott. Som jag älskar att hänga med dessa kreativa och duktiga tjejer. Just nu planerar jag vår träff som kommer vara senare i januari...längtar!

Så blev då äntligen fotograferingen med min mans kusin och hans familj av. Fotograferingen blev inställd året innan pga av sjukdom. Men tur att det blev just nu, då lille Allan 5 veckor kunde vara med också. Sprudlande och bullrig familj- så mysigt att jag får vara en del av denna.

En magisk fotografering av Alice och Stella. En fin höstdag - och det här blev någon slags vändning för mig. Mycket föll på plats. Och just här tog jag mina favoritbilder för året på dessa vackra flickebarn!

Jag fotar lilla Alicia 1 år på dagen. Gammelmosters lilla docka!

Jag fick ett mail från en tjej som hade följt mig ett tag, som också var adoptivmamma och bodde i Halmstad. Jag åkte ner och fotade denna fina familj en vacker dag då löven var guldgula och fick även vara med och fota när yngste sonen döptes. Fin familj, som jag hoppas och tror att jag kommer hålla kontakten med.

Så här såg alltså mitt fotoår ut 2019. En fin blandning precis som jag vill ha det. Vill du boka in en fotografering med mig så kan du ta kontakt med mig på mail: essens@bagleborn.se så tittar vi på priser och tider tillsammans.

Kram från mig!

  • 562 visningar

Gillar

Kommentarer