Bagleborn Essens 2020

Ett annorlunda år även för mitt företag, Bagleborn Essens. Inte sämre, bara annorlunda. Inga av mina kunder avbokade på grund av coronan. Fler fotograferingar tillkom istället under året vilket var väldigt roligt. I detta inlägg ska jag visa lite vad Essens har pysslat med under året...

I januari träffades min fotoklubb "Fotofralla" för en stylad fotografering vid Nääs Fabriker. Vi kallade den "Ett fruset hjärta" och vi hade en fantastiskt härlig dag med massa kreativa idéer. Fotade två av mina favoritmodeller. Bilden på Anna nedan heter "The Sky Is The Limit" och finns att beställa i min printshop HÄR

I februari träffas fotoklubben hos Caroline Freiholtz, Omelett foto, och provar att fota med blixt och ljusbox. Långt ifrån det jag har gjort tidigare men så kul att testa nya tekniker och utvecklas.

Nya hemsidofotografier fotas av Rörlig - ditt portabla gym. Första gången jag fotar Ellionor, men det visade sig inte bli den sista under året...

Jag fotar Olivia på skärtorsdagen. Här i sin pappas trygga famn. Det känns som tradition nu att fota denna lilla donna runt påsk. Hoppas på en ny fotografering senare i vår. Ser ni att Olivias ögon har samma färg som pappa Pelles skjorta!?

I maj, när vi skulle tröffas och fota "Flower Power" med fotoklubben så var Marcus coronasjuk (tror vi) så jag kunde inte följa med. Någon vecka senare åkte jag till Botaniska för att fota och reka inför en ny träff.

Barnens kusin Elwira tar studenten och jag fotar hennes studentbilder i deras trädgård. Vackra Elwira!

På jobbet fotar jag för hemsidan ibland, Alltså på mitt andra jobb, på COWI. Jag gör egentligen inte det i egenskap som Essens. Men jag vill ändå visa bredden på olika sorters bilder. jag fotar Här på brokonstruktören Linnéa.

Det blir en ny träff med fotoklubben. En galet varm dag i Botaniska. Att jag fick några bilder alls, det var nästan 30 grader och jag fick en sådan huvudvärk. Modellerna var proffs som alltid.

Jag fotar ett vackert litet bröllop i Botaniska. Tyvärr får jag inte visa mer bilder än så här på paret. Men det blev många fina.

Ännu en varm dag är det dags att möte upp Rörlig för nya bilder till hemsidan. Nu fotade jag ett träningspass i Kärna. Utmaning med stark sol på en öppen fotbollsplan - men det blev många härliga och svettiga bilder!

Jag får frågan från en gammal kollega på COWI, som blivit egen att fota deras företagsporträtt. Här är bilderna på snygg....eh...förlåt...fältingenjörerna.

Nu var det dags för en 8 timmars bröllopsfotografering i Gråbo. Jag hade med mig assistent Anna Karlsson någon timme vilken var så trevligt. Ett härligt sprudlande par förevigade jag där på ängarna och i partytältet på tomten.

På semestern fotar jag denna bild i Kattvik. Utlöser en tävling om lämpligt namn på bilden. "Same same but different" finns att köpa i min printshop.

Som alltid när jag ska fota så är vädret strålande. Så även denna dag när jag ska fota familjebilder vid Björlanda. Vi skjuter på fotograferingen till klockan 19 så att i alla fall några har hunnit flytta sig från badbryggorna. En jätterolig fotografering där jag testade lite nya lekar för att få familjen att slappna av och bjuda på sig själva. Kanelbullekramen myntades och mysiga mor/dotter och far/son bilder fotograferades.

I september var det dags igen att träffas med fotoklubben. Denna gången träffade vi upp Caroline på Zoe Hoop vid Prästviken i Landvetter för att fota hennes vackra smycken. Dagen till ära fick vi även en manlig modell. En av årets bästa fotograferingar och jag är så tacksam och glad för att jag startade denna fotoklubb. Den ger mig så mycket!

En lördag i höstas så fotade jag två syskonpar på Innegården. Ett roligt koncept på lite korta fotosessioner som jag kallar "Á la Essens" - något som jag har lagt med på min prislista för detta året. Tjejen i mitten på bilden nedan kommer ni nog se mer av i vår också om ni fortsätter följa mig.

I oktober så bokade jag in mig på en foto och redigeringskurs med Malin Lindner på Villa Strömfors. Vilka dagar jag fick där och vilka härliga tjejer jag fick träffa! Här växte jag flera meter som fotograf och jag är så stolt över att jag vågade!

Lille Allan och hans fina mamma Emma kom för att bli fotograferad. Att fota en 1-åring är en utmaning. Det är bara att hänga med och vara snabb med kameran. Hoppas att jag får träffa gossen igen när han blir äldre!

Sedan var det dags att fotografera mina syskon barnbarn. Först ut var 3 månader gamla Olle. Kära nån, vilken söt liten unge. Jag dog nästan och längtar tills jag får hålla honom! Extra roligt att få öva på att fota inomhus, och ta till vara på kunskapen från min kurs jag gick med Malin.

Inte nog med söta små gossar. Jag träffade min systers barnbarn, Viggo, och fick äran att fota honom också. Jag dör - han är ljuvlig! Och jag hoppas att jag snart få fota honom också. Kanske hela familjen nästa gång!

Jag fortsätter på mitt vinnande koncept "Á la Essens" och träffa Matilda och Matteus vid ödehuset i Lilleby. En fotografering som gav mig mersmak.

Och så kom årets sista bröllop på en av årets vackraste höstdagar. Anna och Peter gifte sig i S:t Birgittas kapell och vi fotade runt sockerbruket. Assistent Anna Karlsson var med och det var så galet roligt. Kameran älskade paret och vi ville aldrig sluta fota. Allt var så vackert och jag vet precis hur jag vill ha det nu!

Årets sista fotografering sker en solig och kall fredag vid Bohus Fästning. Nya bilder till Rörlig och jag konstatera att företaget är mina allra bästa kunder! som jag är stolt över att få vara nära!

Det blev ett bra år för Bagleborn Essens! Jag är supernöjd, en mix av olika sorters fotograferingar och så en utbildning på det. Jag får se vad detta året kommer ge...har lite större planer på G, få se om det går enligt plan och att pusselbitar faller på plats. I så fall så blir det ett stort steg för Essens. Än kan jag inte säga något, ska på ett möte nästa vecka som kommer bli väldigt avgörande.


Vill du boka en fotografering? Jag har uppdaterat mina prislistor och maila mig på essens@bagleborn.se om du är intresserad av att veta mer.

Ta hand om er, kram!

  • 186 visningar

Gillar

Kommentarer