BAGLEBORN ESSENS 2021

Nu har jag drivit mitt företag i 4 år och även 2021 var ett annorlunda mellanår med covid. Men alla bokningar jag fick in blev av som planerat och jag utvecklades åt ett håll som jag inte kunde drömma om från början av året. Min fotoklubb "FotoFralla" lever vidare och fortsätter att inspirera, motivera och heja på varandra. Den första januariträffen blev digital, och vi fotade med våra mobilkameror. Elaine som höll i workshopen gav oss uppdrag att fota tex skuggor eller perspektiv. Detta var en nyttig övning för mig att bara få 5-10 minuter på mig att planera en bild, jag som annars kan fundera på bilder i veckor som jag vill fota. Detta var mycket bra för min kreativa process. Kul start på året!

I fotoklubben kom Maria med en mycket bra idé om att vi ska ha fotoutmaningar varje månad, eller i alla fall de månader som vi inte träffas (vilket är januari, maj och september). Februari blev fotoutmaningen: ISOLERING och jag fotade min son Vince i corontristessen med munskydd. Ser nästan ut som att vi är i en studio, men i själva verket sitter han i köket framför en svart madrass och ljuset kommer från en mobilkamera om jag minns rätt. I mars fick vi ordet: SPRING. Som jag och min dotter Lucia tolkade och översatte till VÅR, ni ser väl att hon skriker det berömda vårskriket?

RÖRLIG inviger sitt nya gym i Ytterby och jag är inbjuden till VIP:en så klart och fotar hela kalaset. Kika gärna in på Ellinor och Annies hemsida som ni hittar HÄR

I April blir klubbens utmaning: LIFESTYLE. Jag är mycket intresserad av att fota just den typen av fotografering. Att möta familjer i deras vardag och fånga det som händer i deras hem. Jag åker hem till en vän som ställer upp som modeller. Och håll i hatten när de avslöjar att Lina är gravid och att Astrid ska bli storasyster. Riktigt roligt att få hänga en stund med familjen, och detta gav definitivt mersmak.

I maj kan vi äntligen träffas live i klubben. Vi börjar med brunch hos mig och sedan fotar vi en "Modefotografering" men stylist Alice Janebrink och modell Elise Eriksson. Kläderna sponsrar Dedicated med. OMG, vilken galet rolig fotografering och vilka proffs vi fick arbeta med. Mera sånt!

I början sommaren gjorde Torslandatidningen en intervju med mig och min Fotoklubb. Om du vill läsa artikeln i sin helhet klickar du HÄR

Jag har årets första provfotografering inför ett bröllop som ska fotas en månad senare. Jag träffar alltid mina bröllopspar någon vecka innan för att prata igenom dagen och testar att ta några bilder.

Några få uppdrag blev det för COWI, jag fotar alla våra profilfotograferingar för den Divisionen jag arbetar för och hoppar på alla uppdrag jag får från Marknad och Kommunikation. Men då gör jag det inte i min egen regi förstås.

Våra bästa vänners dotter Kerstin i Örebro tar studenten och självklart fotar jag hennes studentfoton, fick även några bilder med pojkvännen Felix. Bra att öva ifall det snart blir bröllop tänkte jag....

I Juni fotar vi "FÖRSOMMARKÄNSLA" och Lucia och jag går ut och leker med blommor och testar lite olika tekniker. Tur man har barn som fortfarande ställer upp som modeller.

Sedan blev bröllopet av mellan Elin och Staffan. Galet roligt och riktigt lyckat som ni kan se på bilderna. Härligt par!

Det kom ett mail och en förfrågan om att fota gravidbilder. Det var ett tag sedan jag fotade den typen av bilder, så lite nervöst var det. Men hallå eller - denna galet vackra kvinna med världens härligaste personlighet gjorde att jag slappnade av och det blev magiska bilder som jag är så stolt över idag. Tack för förtroendet Carolina!

En mysig familjefotografering med Olivia och hennes föräldrar. Nu är det tredje året jag fotar denna familj, och någt säger mig att vi träffas även i år...

En syskonfotografering på dessa ursöta systrar blev äntligen av oss. Tuva har jag fotat tidigare, men nu var det dags igen när Nellie äntligen kommit. Så mysig familj! Tack för att jag fick förtroendet ytterligare en gång!

Minns ni LIna som avslöjade sin graviditet? Såklart fotade jag hennes gravidbilder en underbar sommarmorgon. Idag har Stina flytta ut från magen och Lina har blivit tvåbarnsmamma.

Min vän Madde Andersson som bor i Alingsås startade upp företaget HÄLSOTANKA, ett fantastiskt träningskoncept där man kan träna på länk tillsammans med Madde. Detta innebär att du kan träna precis där du befinner dig och få coaching på telefon. Madde håller även i fysiska träningar i Alingsås. Läs gärna mer på hennes Facebook sida HÄR

Jag fick glädjen att fota detta energiknippe till kompis en stekhet dag mitt i sommaren. Jag hoppas och tror att vi träffas för ytterligare en fotosession till våren.

Fototmaning i klubben blev "SOMMARMINNE" och min sons knä påminner om sommaren och alla cykelturer och envist övande på kickbiken.

Nu träffade jag nästa par för provfotografering och bröllopsmöte. Jag är så tacksam över att träffas på detta sättet, för att prata igenom dagen och testa paret framför kameran. Allt för att vara förberedd på den stora dagen.

I september har vi årets andra stylade fotografering i klubben. Vi träffar Tina Morgan som syr 1800-talsklänningar och är florist på Gräfsnäs Slottsruin. Vi fotar på temat "Claude Monet" efter att jag sett denna bron och velat fånga med kameran. Det blev precis så lyckat och roligt som jag hade hoppats på. En av årets höjdpunkter.

Bröllopet mellan Maria och Ola är magiskt. Bilderna blev så där bra som jag hade hoppats på. Paret, kläderna och miljön gav mina bilder precis det jag ville och jag är så glad över att jag har landat i den stilen som jag gillar så mycket.

En tidig söndag hämtar jag upp min vän Catta för att fota klubbens utmaning: "VEMOD" Underbara Catta, så glad över att jag har fått lära känna denna underbara tjej som det visade sig att jag hade så mycket gemensamt med.

Jag anlitade en Grafisk formgivare, Emma Kronberg, som hjälpte mig att ta fram nya loggor till företaget. Jag är supernöjd och har nu beställt visitkort och klistermärken med min nya logga. Jag ska byta ut på min blogg. Ska nog först be någon i klubben att ta några nya bloggbilder på mig också.

Jag fick ett uppdrag att fota flera syskonpar med barn. Det visade sig bli en riktig utmaning- Galet roligt men också galet svettigt. Här måste jag nog fortsätta öva mer för att lyckas fånga alla...kul med olika uppdrag.

Novemberutmaningen blev: "VAD HETER DIN LÄNGTAN" och jag fotade Lucia ute i skogen en tidig morgon. Och jag tolkade texten utifrån vår längtan efter att få barn, och att vi fick vår egna lilla Lucia, Vince lillasyster som kom med ljuset.

Och det bästa jag har gjort i år är att jag äntligen fick leva ut drömmen och stå och sälja min fotokont på Julmarknad. Svårare än vad jag trodde att sälja, även om så många kom fram och sa att bilderna var fina. Jag fick till slut in en stor beställning på sex stycken förstoringar på bilden "Ängeln i rummet". Ni vet väl att jag säljer mina prints i min shop som ni hottar HÄR

Årets sista fotoutmaning blev: "VILA" och vad är inte mer vila än tomtens kläder som hänger på tork och hortensian som har gått i vintervila. Det blev ett händelserikt och utmaningarnas år, minst sagt. Jag har lärt mig massor, inte minst genom min fotoklubb. Snart träffas vi igen och nu med tre nya medlemmar vilket ska bli riktigt roligt och lärorikt.

Nu får vi se vad 2022 har att erbjuda i bokade fotograferingar. Jag har en bröllopsfotografering och en studentfotografering inbokad som det är just nu. Är du intresserad av att boka en fotografering med mig? Maila mig på essens@bagleborn.se så tar vi det därifrån.

  • 0 visningar

Gillar