Bagleborns kök del 2

I torsdags tog jag semester och vaknade upp till sista morgonen i detta köket. Någon timme senare skulle leveransen av det nya från Electrolux komma till Lillegården. Jag och barnen åt frukost och passade på att fota en sista gång. Så skönt att äntligen bli av med detta gamla. Jag kan hålla med om att på bilderna ser det ändå ganska OK ut! Jag har sett värre. MEN sanningen är att köket är fån 60-talet och inredningen håller fullkomligt på att trilla sönder. Köket är inte optimalt och vi saknat beredningsytor och fungerande ugn.
Jag fick hjälp av barnen att plocka ur alla skåp- se över vad som skall sparas, slängas och skänkas. Allt detta gjordes medan lastbilen som skulle leverera köket hade kört fast i vårt område. Killen hade kört in på vår lilla väg med 24 meter långt släp!! Något han absolut inte borde gjort- vägen är nu sönderkörd och det var en smått stressad chaufför som sa att detta var den värsta leveransen han haft sedan 1990. Han hade till slut lyckats komma loss, kört och lämnat av släpet och kom till slut bara med lilla lastbilen. Hur som helst var han väldigt trevlig och Vince tyckte det var spännande att vara med när han lossa. Lucias kompis Stella kom och lekte en stund medan jag och Vince fortsatte plocka och rensa skåp.
Så fort Marcus kom hem så började han riva det gamla köket och vår säljare Ulrik kom förbi med ritningar och hjälpte till att räkna igenom så att vi fått allt i samband med den struliga leveransen. Det var för stort jobb att knacka ner kaklet så vi bestämde oss för att riva ner gipsskivorna och kommer sätta dit nya istället.
På fredagen hade Marcus också tagit ledigt. Trots förkylning så var han snabbt uppe och börja jobba. Barnen hjälpte till att sopa upp gipset. Kolla in Lucias skor! Farmor och farfar kom och vi fick hjälp att bära ut det gamla köket och bära in det nya. På kvällen så kom det en familj och köpte vårt gamla. Så otroligt skönt att bli av med allt! Barnen följde med farmor och farfar hem till Öckerö för att fika, spela spel och bowla innan de kom hem på kvällen igen.
Det var skönt att få några timmar själva med att tänka och jobba ifred lite. Vi avslutade kvällen med att åka och köpa pizza och se talang tillsammans. Skönt att varva ned en stund.
Marcus läser ritningarna och förbereder morgondagens arbete....
Härlig solig lördag! Barnen åker iväg efter frukost för att leka med kompisar. Marcus skulle egentligen spelat Brödmästarcupén- en fotbollsturnering men han var ännu mer förkyld denna lördag så han var bara i hallen och titta på några matcher. När han kom hem så fortsatte vi att bygga så gott det gick- trots att han tyckte det var jobbigt att ta i och näsan rann....
Pastavatten på gång. Bra att ha en svärmor som kommer och lämna en spisplatta som vi kan laga lite enklare mat på.
Vi har fortfarande inte fått våra vitvaror - så detta är vår gamla kyl och frys. Våra nya kommer imorgon och vi har en kille som ska köpa våra gamla- jätteskönt! Inser att vi måste köpa många flaskor vin och champagne så vi kan fylla vinstället!
Det blev kväll och vi åt resterna av pizzan och öppnade en flaska vin. Typiskt nog hade den kork och jag kunde för mitt liv inte hitta korkskruven. Jag letade länge innan jag hittade rätt låda. Lite smått panik där- ha ha ha ha.
Tittade ni på mello? Tyckte nog det var det sämsta startfältet hittills. Lucia blev så ledsen att tårarna trillade när Dolly Style inte kom vidare! Lilla gumman.

Idag är det söndag och Marcus har gjort mindre småpill saker i dag, just nu är han i väg och köper några rör så att vi kan få igång vattnet. Jag har tagit en långpromenad och barnen har mest slappat. Måste säga att jag är grymt stolt över min man att trots sin förkylning orkat att göra så här mycket på tre dagar! Det är verkligen inte mycket kvar nu. I morgon kommer elektrikern och någon dag ska vi åka och köpa kakel så vi kan börja kakla.

Inser att det är riktigt svårt att ta bilder för att visa hur det ser ut- ljuset är ju nästan obefintligt.

Nu kommer maken hem och det är dags att sätta på lite kaffe så vi orkar jobba några timmar till innan vi tar kväll!

  • 1 143 visningar

Gillar

Kommentarer

Josefine
,
Oj oj oj vilken spurt med köket! Blir jättefint.
Bagleborn
Bagleborn,
Tack 😊 här går det undan! Du känner väl Bagleborn’s! Kram
nouw.com/bagleborn
Lotta
,
Vilken fart! Jag är imponerad 😃👌✨ Ser ut att bli jättesnyggt! Är luckorna i svagt grått?
Bagleborn
Bagleborn,
Jajjemen 😊 här ligger vi inte på latsidan inte! Stämmer att köket ljusgrått! Kom hit och titta 😘 kram
nouw.com/bagleborn