Biljardhäng med PHO BO

Förra helgen hängde vi med familjen B som vi lärde känna i den förberedande adoptionsutbildningen 2007. Nu har pojkarna blivit snart tonåringar. Eller Noah blir 13 till sommaren. Ett stort intresse från inte minst Vince är att spela biljard, något som fortfarande görs på högstadieskolorna. Minns själv att man hängde en hel del vid biljardbordet och spanade in de snygga killarna....ha ha ha. Vi mötte upp Josefine, Stefan och Noah för att testa Kville Biljard och vi blev faktiskt glatt överraskade hur fint och stort det var. Vi passade även på att spela bilspel, flipper och så vann jag stort mot Josefine i Air hockey (kanske borde börja spela på elitnivå?) Efter någon timme spel och lek åkte vi hem till oss för att äta Vietnamesiskt.

Bilderna är fotade med mobilkameran, därav kvalitén. Vince och lagade till PHO - den Vietnamesiska nationalrätten - när vi kom hem. Han har blivit en riktig hejare i köket, i alla fall när det kommer till det Asiatiska. Marcus bakade Soft Bun som vi åt till soppan. Man fyller sin skål med de ingredienser man vill ha och sedan på med varm buljong och toppa med koriander och jordnötter. Det visade sig att chilin var rejält stark och våra näsor började rinna. Ska det vara ska det vara liksom.
Kvällen fortsatt med spelet "Ska vi slå vad" - barnen gjorde egna frågor vilket var riktigt roligt. Vi planerade också vår gemensamma skidresa som det snart är dags för. Hoppas alla håller sig friska detta året!

Det finns mängder av recept på PHO, men vi använde oss av Palmdahls vietnamesiska PHO BO denna gången. Klicka HÄR för recept. Testa att laga detta receptet någon gång nu i vinter - det värmer gott (särskilt om du använder röd chili)

  • 0 visningar

Gillar