Branäs med vänner!

I söndags åkte vi upp till ett strålande fint Branäs tillsammans med Stefan, Josefine och Noah. Checkade in i vår mysiga stuga tillsammans och tog oss ut till backen med en gång där vi möttes av klarblå himmel, strålande sol och fina backar.
Grenarna var snötunga uppe på toppen och vi var modiga som tog oss ner i Mario backen,
dock med lite blandade framgångar.

Barnen lärde sig snabbt, och killarna som gick skidskola blev modigare för var dag om gick. Lucia gick i Stefan och Marcus skidskola, en modig tjej som slängde sig rakt ut- åkte mest störtlopp men lärde sig även att svänga mellan stolparna. I slutet av veckan hängde hon helst på i Noah och Vince i de stora backarna.

Alla hjärtnas dag bjöd den finaste av dagar. Efter att barnen fått varsin presnt på morgonen så tog vi med oss fikat ut i backen och satt och njöt i solen av en god kopp kaffe, saft, kanelgifflar och kexchoklad.
Vilan blev dock inte så långvarig då barnen ville ut i backen igen. Ingen ro och ingen vila.

Dagen rullade på i samma tempo och kvällen avslutades med grekisk pytt i panna, ett glas rött, bastubad och sällskappspel där barnen vann mot de vuxna igen!

Noah och Vince som verkligen hittade varandra under resan hängde ihop från morgon till kväll. Flera i backen hade tydligen frågat dem om de var syskon. Noah som är född i Filippinerna är ett år yngre än Vince och hans föräldrar lärde vi känna för 9 år sedan då vi gick den förberedande adoptionsutredningen. Stefan och Josefine har blivit riktigt goda vänner till oss och vi är så glada att även barnen hittat varandra och gillar att hänga ihop alla tre.

Det var inte bara killarna som gick skidskola utan även jag hade bokat in mig på en vuxenkurs i dagarna tre. Detta visade sig bli en riktig lyckoträff och jag som inte åkt skidor på nästan 20 år fick tillsammans med ett gäng danskar lära oss att att ha tyngden på dalskidan och göra mjuka svängar och hockystopp.

Danskarna var av någon anledning imponerade av mina skidtalanger, och de ville att jag skulle åka först i vårt led då de tyckte att jag var den som lärt mig mest och snabbast och var lättast att följa.
Och allt det där sa de på danska - eller sa det i själva verket något helt annat?
Gissa om jag var mallig som en groda över detta när jag tog gondolen upp till vår sista lektion.

Ja, så har vi ju det där med Gondolen också.

Vince som första dagen var så imponerad av att det fanns en gondol, och hade inte riktigt koll på att det hette just gondol utbrast högt och tydligt:

JA! Vi tar KONDOMEN upp till toppen!

Ja, många härliga dagar med en massa bus, skoj och skratt fick vi tillsammans.
Så nöjda så vi pratat om att göra om resan, helst redan nästa år igen!

  • 1 342 visningar

Gillar

Kommentarer

Josefine
,
Ja, en finfin resa hade vi verkligen! Roligt att se minnena i bildformat också! Nu behöver man bara hitta tillbaks till formen igen efter alla digra måltider och allt snacks....
Pernilla
,
Vilken härlig resa ni haft. 😀
Alenna Alison
,

Jag känner mig så välsignad igen i mitt äktenskap efter att doktor ODUMODU tog tillbaka min man som skilde sig åt mig under ett bra år. Är ALENNA med namn från RUMÄNIEN. Trots att jag har munnar över hela kroppen, kommer det inte räcka för att tacka doktor ODUMODU för hans hjälp i mitt liv. Min man separerade med mig i ett år och har varit i smärtor och ångest utan honom. Så jag sökte hjälp överallt men ingenting fungerade inte förrän jag menade doktor ODUMODU. Jag förklarade min situation för honom och han lovade att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar så långt att mitt hjärta fortfarande slår till honom. Jag trodde på honom och han förberedde en stavning för mig och min man ringde mig exakt när doktor ODUMODU sa. Han bad och sa att han behöver mig tillbaka och nu lever vi lyckligt igen för de senaste 9 månaderna. Alla där ute läser min artikel som behöver hjälp ska kontakta honom ... Email: drodumodusolutions@gmail.com