Claude Monet med FotoFralla

Förra lördagen träffades vi med Fotoklubben för höstens stylade fotografering. Vi tog vårt pick och pack och åkte till Gräfsnäs Slottspark. Vi träffade upp vår modell, Tina Morgan, för dagen. Tina som inte bara är min kollega på COWI, syr även 1800 och 1900-talsklänningar och är florist och driver TINAS TISTLAR. Temat för fotograferingen satte jag till Claude Monet, med tanke på den vackra omgivningen och Tinas medverkan.

Vi var fem fotografer som träffades för lunch i Slottsparken. Regnet hängde i luften och lagom till att vi avslutade lunchen så vräkte regnet det ner. Jag hade tidigare i veckan fått tag på Susanna som ansvarar för slottsruinen, och Susanna var så snäll så hon såg till att öppna slottsruinen för oss så vi kunde börja med att fotografera under tak när det regnade som mest.

Vackra Tina hade två ombyten med sig som vi hann att fotografera tillsammans med några av hennes ljuvliga buketter som hon bundit.

Jag är ju som ni vet svag för att redigerar även i svart vitt. Och jag tyckte bilderna utanför ruinen blev fina i just den redigeringen.

Jag bjöd på Kanelbullekladdkaka i paviljongen, men var snabba ut till bron när det blev uppehåll och ljuset blev så vackert innan det till och med sprack upp i lite sol. Jag är så glad över att jag fick till just dessa bilder, eftersom de var just dem jag sett framför mig när jag planerade fotograferingen i våras. Mer Claude Monet än så här blir det väl inte?

I veckan skickade jag mina bilder till Susanna på Gräfsnäs, och hon blev så förtjust i dem så vi har börjar planera en utställning. Kanske kommer vi stå på julmarknaden i Gräfsnäs 11-12 december. Mer info om det kommer...
Samtidigt håller jag på att boka allt inför vår nästa träff med Fotoklubben i januari. Har riktigt spännande grejer på gång...

Vill du se vår stylade Modefotografering vi hade i maj, så får du gärna du klicka HÄR

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer