Det stora julbaket

I går var det dags för det stora julbaket med Marcus familj på Öckerö. Huset där Marcus farmor och farfar har bott ligger på Björnhuvudet precis vid Öckerö Hamn. Nu har Marcus farbror med familj samt kusiner tagit över huset och vi är så tacksamma över att vår tradition få fortsätta med att baka bagebrödet i bakstugan.

När vi kom kl 9:30 hade svärfar redan börjat elda och första degen var satt. Marcus bredde upp ämnena och alla hjälpte till att baka detta året. Kusin Elwiras pojkvän Simon kom också till våra barns stora glädje.

Lucia bakade minisar och hon hjälpte till att springa med brödet som sedan bakades över öppen eld.

Vince och jag tog en härlig promenad i solskenet som äntligen visade sig idag. Innan vi bakade den sista degen så testade vi att baka egen pizza i år i ugnen. Och den blev så himla god så det kommer vi göra om snart igen.

Idag är det första advent och vi har varit på Gudstjänst och lyssnat på våra vänners son Noah som sjöng solo i kyrkan och sedan har vi varit på julmarknad i Kvarnbyn. Måste vara det absolut bästa sättet att fira in första advent på. Nu börjar det lacka mot jul....

  • 406 visningar

Gillar

Kommentarer