Kattvik - andra sommaren

Vi kunde inte låta bli att hyra detta huset igen. Huset i Kattvik, Båstad med vidunderlig havsutsikt. Det är två år sedan vi bodde här första gången. Ångrade mig lite förra året att vi inte bokade detta igen, så detta året frågade jag redan i januari om vi fick lov att komma tillbaka igen. Och vecka 29 blev alltså vår vecka i detta paradis!

Efter lite uppackning och handling så tog vi en kvällsrunda, jag och Marcus till fots och barnen på cykel. Allt var sig likt. Men jag häpnar ändå och det är svårt att förstå att det liksom är på riktigt. Det är så fint här säger vi flera gånger till varandra och tar djupa andetag, precis som man liksom vill fyllas och marineras av Kattvik inifrån och ut.

Vi ser solnedgången från kökstrappan.

Vi går på Loppis och konstrunda i Vejbyslätt.

Vi cyklar på slingriga vägar, förbi åkrar för att köpa ostar på Tant Grön till kvällen som vi äter till Rosé nedanför huset, på stenarna, medan Lucia kvällsbadar. Och kvällsljuset är magiskt.

Vi får besök av systrarna Elwira och Josefine. Vi bjuder på Kycklingsallad till lunch och till kvällen äter vi starka korvar med Färskpotatissallad med korianderpesto, innan vi tar en kvällspromenad till Hovs Hallar.

Det är ca 1 km promenad till Hovs Hallar, och här är än mer magiskt. Får liksom aldrig nog av ljuset och den storslagna naturen. Här bubblar kreativiteten som mest.

Systrarna åker hemåt Göteborg igen och vi passar på att ta ett kvällsbad i hamnen denna tropiska kväll.

Vi tar ytterligare en tur till Hovs Hallar, denna gången tar killarna med sig våra andra familjemedlemmar: cyklarna!

Ulla-Britts trädgård är magisk. Blommor och och små konstverk överallt. Önskar så att jag hade intresset för blommor och odling. Men tyvärr så finns lusten inte riktigt där, Marcus är dock duktig på att odla och pyssla i vår trädgård.

Ännu ett besök till Hovs Hallar, fast denna gången promenerade vi från hotellet på toppen ner till klipporna där Marcus och barnen hoppade från 7-8 meter. Om jag hoppade? Nej nej, någon måste ju ta bilder och dokumentera också. Eller hur?

Sista dagen innan vi skulle åka hem lämnade vi Vince på Vallåsen, där hans kompis Max mötet upp honom. De fick kört i backarna hela dagen, medan Marcus och jag åkte till Kungsbygget med Lucia som istället gick höghöjdsbana. Max följde sedan med oss hem för att sova över en natt.

Vi är så nöjda med vår vecka i Kattvik! Vädret har varit perfekt. Vi har hunnit att umgås, spela kort, äta god mat, bada och göra en massa roliga utflykter. Och det stämmer att Måns "Mums-mums" Zelmerlöw med sin familj bor bara några hus bort från oss. Vet att han gjorde flera uppträdanden runt omkring, men han han även med ett bad i hamnen såklart.

Tack Kattvik för andra sommaren!

Gillar