En tur till Stockholm

Förra torsdagen åkte vi till Stockholm för en långhelg. Vi packade bilen med två cyklar och det blev två laddstopp innan vi var i Svartbäckens By i Vendelsö där vi hade hyrt ett hus via airbnb. Och det var bara så otroligt fint, och överträffade våra förväntningar. Killarna tog en cykeltur vid MTB slingorna bakom huset och jag och Lucia promenerade de 250 meterna till den lilla sjön för ett kvällsbad. Det var så skönt i vattnet, härligt att bada av sig resdammet,

På fredagen tog vi buss och tunnelbana in till stan, tog ca 1 timme. Det var strålande vackert väder och så mysigt att gå på stan med sina nästan vuxna barn. Vi passade på att fira Lucias familjedag lite i efterskott - så hon önskade sig sushi lunch.

Vi gick igenom regeringshuset och vidare mot Gamla Stan för lite fika. Hux Flux när vi satt där och tittade på folk, så kom Marcus Stockholmskollega förbi, vad är liksom oddsen?

En vätskepause på vägen för lite Boba, en öl till pappan och en Aperol spritsz till mamman. Lagom mycket folk i Stockholm som levererade i sommarvärmen.

Här ser ni en del av huset vi hyrde. Killarna sitter och läser på inför MTB tävlingen som ska äga rum på söndagen medan jag fixar fram lite fredagsmiddag. Efter middagen tar jag och Marcus en långpromenad och min stegräknare visar på 18547 steg innan jag somnar gott för natten.

På lördagen så åker killarna till Flottsbro för provträning och jag och Lucia åker till Globen för att åka Skyview. Riktig häftig upplevelse där man fick se typ hela Stockholm från luften. Sedan gick vi in på shoppingcentret och åt...sushi till lunch. Mysiga dag för mor och dotter.

På söndagen var det dags för huvudmålet med vår resa upp till Stockholm, Vince skulle tävla Enduro Swecup i Flottsbro. Vi fick en fantastisk dag där vi fick heja på på Vince och hans tre andra klubbkompisar i åldern 13-14. Extra trevligt att få hänga med ett annat föräldrapar, som det visade sig att vi hade gemensamma kompisar med.

Stolta föräldrar tog emot Vince och Benji när de var i mål. Riktigt svettiga, men hela och vid liv. Vince var inte supernöjd med sitt resultat. Han hade otur och tappade sina chip och så krånglade växeln så han kraschade två gånger. Han tappade många viktiga sekunder på detta och trillade lite för långt bak i resultatlistan.

Men summa summarum så är vi så nöjda med vår lilla Stockholmstripp - hoppas inte det dröjer för länge innan vi får äran att besöka Huvudstaden igen.

Gillar