En fuskdag med Langos

Jag har hoppat på Hälsoresa med Rörlig denna hösten. Det innebär att jag har fått ett kostschema som jag ska köra 8 veckor, och så valde jag styrketräning hemma. Jag har nu kört nästa 2 veckor, och måste säga att jag är förvånat positiv. Var mycket skeptiskt till maten. Mat är ju livet för mig. Kan låta bli alla efterrätter och sötsaker i världen bara jag får något gott och äta och gärna ett gott vin till. Är rädd för att gå hungrig. Men just hungrig är det sista jag har varit. Äter 5 mål om dagen. Väger och räknar. Lite jobbigt att komma in i det - men nu börjar jag sakta lära mig. Inser efter 10 års jojo bantande att det är nog det där med mellanmålen som är grejen. Det äter jag typ aldrig annars, och då är jag vrålhungrig vid lunch och middag och överäter. Så det kommer nog vara min viktigaste lärdom efter dessa veckor.

Enligt kostschemat så får man fuska LITE en dag i veckan, vilket jag gjorde i går. Då lagade vi langos och jag drack ett glas rosé till. Jag bjuder på receptet här nedan om du vill testa LANGOS, som för övrigt verkar vara väldigt poppis detta året.

LANGOS - 6 PERSONER

Ingredienser: 500 g mjöl, 1 dl crème fraiche, ½ paket jäst, 1 nypa salt, 3 dl mjölk.

Gör så här: Gör i ordning degen innan, lägg den i en påse med olja i kylen över natten.

Fritera langosen i olja, vi gjorde det i vanlig kastrull.
Servera med tex räkor, strimlad skinka, riven ost, hackad rödlök, gräddfil och svart kaviar.

Igår vaknade Lucia med lätt huvudvärk och lite hosta, så vi fick snällt vara hemma och ta det lugnt. Vi passade på att vända hennes rum upp och ner och städa ur alla lådor med pyssel, smink och leksaker. Så skönt när det är klart.
Lucia får vara hemma från skolan imorgon, och kanske tisdag också. Kan inte vara nog försiktig i dessa tider.
I fredags bokade vi en 45-års resa. Japp, vi fyller faktiskt 45 i början av nästa år. Och det kommer vi fira med några vänner i Kläppen, med skidåkning och allt annat som hör till. Där mellan, har jag faktiskt många andra små trevliga resor och trevligheter inbokat. Man får göra vad man kan i dessa corona-tider. I fredags testade jag mig för antikroppar, men tyvärr var det negativt.
Hur ser er höst ut? Håller ni er hemma eller vågar ni ta er ut någonstans?

  • 537 visningar

Gillar

Kommentarer