En helg som gått i matens tecken!

I helgen åkte vi ner till Småland för att träffa min familj. Vi landade hemma hos min bror och hans familj i Gemla. Vi serveras en rykande het gulaschsoppa med nybakt bröd, en promenad till Micki leksaker och sedan tillbaka för kladdkaka och kaffe. Pyssel, film och kortspel tillsammans. Yngsta dottern Johanna kommer med pojkvännen Markus och vi äter en god köttbit med ugnsrostade rotfrukter och en massa oika goda röror och såser. Något (några) glas röda till detta. En trevlig kväll där som slutar med att jag nästan tappar rösten, så är det ibland när man måste prata högst för att göra sig hörd i vår familj:)
Lördag eftermiddag åker vi hem till min syster (barnens moster) och träffar typ världens snyggaste kusin Christoffer. Barnen tycker det är så roligt med sina stora kusiner.
Vi firar alla hjärtansdag med tulpaner, vaniljhjärtan, semlor och kärleksmums.
Vi fortsätter sedan till grannhuset för middag och mello hos morfar och Eivor
Vi bjuds på Fläskfilé med potatisgratäng, två oika sorters sallader, gelé, katrinbommon och ananas. Till eftrrätt blir det ostkaka med grädde och frukt samt glass. Efter mello serveras vi kaffe, toscakaka, kringlor, äpplemuffins.
Barnen hade även varit i Växjös största godisaffär, med 700 sorters lösgodis,
där köpte barnen klubbor som såg ut som nappar.
Hjälp, vad vi har ätit den här helgen! En mycket trevlig helg där vi hann träffa (nästan) alla Vöxjöiter innan vi for hem till Göteborg igen. Vad tyckter ni om mello i år? Jag tycker programledarna är toppen och Filipppa Bark var så rolig i lördags. Magnus Carlssons låt var bra, men jag tyckte att Linus skule gått vidare direkt.

Gillar