En utflykt till Dalsland

Vi tog oss en liten utflykt till Dalsland för att visa våra barn något annat än bara hav och västkust. Att stanna till vid
Håveruds akvedukt - där bilväg, järnväg och vattenväg möter varandra - tyckte barnen var mycket spännande.
Vi hade turen att komma precis när en större båt skulle ta sig igenom slussarna.
Härligt väder att sitta och äta glass och titta på fina båtar och allt spännande som hände!

Vi letade oss fram till Margarets Bed & Brekfasti Ärtemark, det vackra huset med så många fina tapeter och konst på väggarna. En vidunderlig utsikt över alla åkrar och bara några få steg ner till bryggan där man kunde ta sig ett kvällsdopp och försöka sig på några kast med fiskespöet. En tur in till Bengtsfors för att äta en sen middag, leka på lekplats och ta bryggan tillbaka för att se Norska fina båtar som lagt till för kvällen.

Den 23:e juli och det är Lucias familjedag eller fåddelsedag som några andra kallar det. 4 år sedan vi hämtade vår lilla prinsessa i Taiwan och vår familj blev komplett med en liten lillasyster i familjen. Lucia fick paket på sängen, och gissa om någon blev glad när hon fick två Winx dockor att leka med! En god frukost stod framdukat åt oss i det vackra vardagsrummet innan vi lånade kanoten för att paddla i den spegelblanka sjön. Vi stoppade för att laga lunch på vårt stormkök och bada i över 20 graders vatten. Vince blev dessvärre getingstucken men det hann lägga sig till att vi paddlade vidare för att köpa glass och hoppa i hopptorn. 

Sjön suger och Lucia blev trött och somnade sista biten tillbaka. Så nöjd med att fira familjedag, någon hon gärna beättade för alla vi träffade på! Det var dags att säga hej då till den fina huset och alla de fem katterna för att bege sig hemåt mot västkusten igen. Hela familjen var så nöjda med den lilla semestertrippen - och är eniga om att vi gör om det nästa år igen.

  • 1 537 visningar

Gillar

Kommentarer

Josefine
,
Rent magiskt i Dalsland! Fint sätt att fira födelsedagen på.