En utflykt till Skärhamn

Sista lördagen på sportlovet och jag kände för en utflykt med familjen. Vi tog därför och packade in oss i bilen och styrde mot Skärhamn. Det var en riktigt skön dag, inget regn och lagom kallt. Så härligt att komma till havet alla årstider tycker jag.

Vi promenerade till Akvarellmuseet för att se två olika utställningar. En av Fredrik Söderberg och en av Jungsuk Yoon. Vi var väldigt eniga om att vi tyckte om Fredriks allra bäst.

Lite lika...eller?

Barnen blev inspirerade och gick in i målarverkstaden för att måla akvarell. Vince går ju bildskola och har lärt sig mycket och utvecklas. Delar gärna med sig av sin kunskap till sin syster på gott och ont...

Vi gick och åt lunch och promenerar sedan längs havet. Vi hittade ett "Sjösjärnestråk" längs bryggan. Och vi läser följande:

Stråket i Skärhamn går från Saga kulturhus till Nordiska Akvarellmuseet. Barnen på fritidshemmet i Skärhamn har gjort det till ett stjärnstråk.

Stråket i Skärhamn är ett projekt som syftar till att skapa ett sammanhängande och attraktivt gång- och cykelstråk genom Skärhamns centrum.Barn från fritidshemmen på Skärhamns skola har gjort det till ett Stjärnstråk: De har tillverkat över 200 sjöstjärnor som satts upp på klipporna utmed vägen. De är numrerade så man kan se vem som har gjort vilken sjöstjärna.

Hittade en inredningsbutik som hade öppet och Lucia köpt ett fint armband och Vince en ny vattenflaska. Barnen lekte på lekplatsen och jag var glad över att jag förberett en kaffetermos som värmde gott innan vi promenerade tillbaka till bilen. Väl hemma igen så fortsatte barnen att måla, Marcus började planera vårt nya byggprojekt och jag lagade lördagsmiddag som vi precis hann äta innan melodifestivalen började.

En fin lördag, helt i min smak!

  • 669 visningar

Gillar

Kommentarer