Genom svaghet lyser ljuset - Kintsugi

Tryck på play och lyssna på texten som jag försökt översätta nedan.

När en skål går sönder i Japan, så sätts skärvorna ihop och skarvarna fylls med guld, det bildar vackra linjer. Det betonar det vackra av det som en gång var trasigt. De tror att när någon lidit skada och har en historia så blir det vackrare, detsamma gäller människan. Allting du har varit med om, allting du kommer vara med om, gör inte ditt liv fulare, även om det kändes så när du var med om det. Det är upp till oss att måla vår kamp med guld och göra det vackert. Du är inte trasig bakom helandet. Du kan lära dig av vad som har hänt och bli en bättre person av det du varit med om, på grund av den kamp du stridit. Du kan bära dina ärr med stolthet, att det du varit med om har gjort dig till den du är idag. Och ingenting kan hota dig mer.

Ingen har ett perfekt liv, det är bara upp till oss, om vi målar våra trasiga bitar med guld och gör det vackert. Skäms inte för det du har varit med om, det du gått igenom har varit av en anledning. Ju mer du förnekar, ju mer du klagar, ju mer du inte accepterar det som har hänt dig - desto mer meningslöst känns det.

I Samma sekund som du accepterar, och ta lärdom av din kamp, det du varit med om, blir det precis om när man lagar skärvorna med guld, du vänder något fult till något vackert och inspirerande. Det du varit med om, inspirera andra människor och då ser du att allt var värt det. Så fastna inte i hur det brukade vara.

Jag hörde en gång ett citat: Varje kapitel i ditt liv kommer en version av dig själv.
Och ibland krävs det att man trasas sönder för att bli ditt nya jag.

Februaris fototema för min Fotoklubb var "Genom svaghet lyser ljuset" och jag blev inspirerad av Kintsugi och applicerade det på min egna kropp. Min kropp är full av ärr både själsligt och kroppsligt. Mina ärr efter min bröstcancer målade jag med guld för att förgylla skärvorna av mig. Jag är stolt över hur min kropp ser ut, att den bär tydliga spår efter min kamp.

Mina ärr på insidan håller jag på att måla och jag hoppas att jag snart kan vara lika stolt över dem som jag faktiskt är över min kropp som bär minnen av den sjukdom som jag till slut vann kampen över.

  • 67 visningar

Gillar