GOTT NYTT HOPPFULLT ÅR!

GOTT NYTT ÅR! GOTT NYTT HOPPFULLT ÅR! Ingen vanlig nyårsafton då man inte ska träffa vänner inomhus. Men hela familjen är supernöjd med hur dagen blev i alla fall. Ska vi kika lite på vad vi hittade på?!
Igår tackade vi av 2020 och vi avslutade året på samma sätt som vi påbörjade det. Med grillad korv. 1 januari var vi i Örebro med Malmros och igår träffade vi delar av familjen E vid Sparreviken. Det regnade hela vägen från Torslanda till Ljungskile. Men väl framme så möttes vi av härligt väder och inget regn. Tjejerna i familjen E var inte med denna gången av olika skäl. Men det var trevligt att träffa de tre killarna.

Vi grillade korv, barnen plockade musslor och tillagade över öppen eld. Fast ingen vågade (fick) smaka. Vi grillade marshmallows och jag hade förberett en Nyårs quiz. Avslutade sedan med en flaska Magnum och Oscars ost och kex innan vi åkte hem för att slänga oss in i duschen och göra oss iordning för....

Vi var bjudna till ett par grannar; Eva och Paul med barnen Josephine och Noah för en fördrink. De hade gjort så mysigt med massa ljus och godsaker. Barnen hade så roligt tillsammans och ville inte alls hem när det var dags att gå hem och påbörja nyårsmiddagen.

Äkta bubblor till löjrommen smakade gott till förrätt. Sedan testade vi ett Zinfandel till vår oxfilé med potatiskaka och balsamvinägersås och sparris. Jag tyckte vinet var jättegott, eftersom jag gillar kraftiga och runda smaker.

Efter huvudrätten så var det dags att koppla upp oss på Teams för att spela Nyårskahoot med våra vänner. Så härligt att få skåla Gott Nytt År och få se alla så fina och uppklädda. Längtar efter att få träffas live, kramas och hänga i timmar.

Vince hänger vid bardisken medan fyrverkerierna lyser upp den mörka kvällen Marcus slutför desserten som i år blev min favorit. Creme Brulee. Och den blev helt perfekt i år, men det hårda knäckiga ytan och den mjuka vaniljsmakande cremen.

Klockan 22 gick vi ut i trädgården och tände eldkorgen, fyra grannfamiljer kom och skålade in nyåret med oss. Klockan blev närmre 01 när vi väl kom in igen. Vi är supernöjda med vår nyårsafton - den blev så bra som den bara kunde ett år som denna. Hoppas ni också hade en fin nyår! Berätta gärna lite vad ni hittade på!

Nu ska jag skicka ut en inbjudan om lite festligheter som vi hoppas kan bli av framåt sommaren....

  • 149 visningar

Gillar

Kommentarer