Hösthelg i Växjö

Förra helgen åkte vi ner till min födelsestad Växjö- där jag bodde halva mitt liv tills jag flyttade till Göteborg som 21-åring. Vi landade hos min pappa och hans fru och blev bortskämda med god mat och ett glas vin framför IDOL i soffan. På lördagen var vi utbjudna till min brorsdotter Anna-Mie och hennes Johan och deras fina gård de har tagit över i femte (?) generation.
Utbyggnaden som vätter mot sjön har Johan som är snickare byggt med de finaste fönster jag någonsin sett.
Vi som trodde vi skulle bli bjudna på enkel lunch blev serverade Älgstek - som Johan jagat själv, rostade rotfrukter, himmelsk sås och egengjord gelé. Så lyxigt att få bli bjudna på detta till vacker utsikt och trevligt sällskap.
Tyvärr fick Vince en allergisk reaktion av katterna på gården, och vi fick snabbt säga hejdå till hönsen och tacka för oss. Jag ser fram emot att komma hit till sommaren, ta en tur med båten, bada i sjön och se gården i sommarskrud.
På söndagen var vi bjudna till min systerson och hans familj för att fira Alicia 1 år. Gammelmosters lilla tjej. Förutom ett fin förkläde som vi köpte på Ven i somras, en tröja från Vince med texten "MINI BOSS" så gav jag dem en fotografering som vi utförde dagen efter, dagen Alicia fyllde år. Jag bjuder på några bilder nedan från fotograferingen.
Självklart fotade jag familjen vid Teleborgs slott. Samma plats där Christoffer och Frida hade sin bröllopsfotografering och samma plats där jag fotade Fridas gravidbilder. De bilderna kan du se här
Marcus körde hem på söndagen och jag som var ledig med barnen i måndags stannade en dag till för att ta tåget hem på kvällen. Tyvärr vaknade jag med fruktansvärd huvudvärk och illamående. Tog barnen med mig ut för att få luft och började må lite bättre. Pappa och Eivor bor så vackert precis vid Växjösjön. En vacker höstdag, och se vilken flugsvamp vi såg!

Jag och barnen lånade bilen och åkte runt lite ärenden. Vi köpte gravljus för att tända på min mammas grav. Tänk att jag var 11 år, lika gammal som Vince är nu då jag miste henne. Och saknaden är inte mindre nu efter 32 år. Saknar att inte har en mamma vid min sida, så ledsen för att mina barn aldrig fick en mormor och att mamma inte fick träffa mina barn. Tack och lov att vi får ha Eivor i våra liv nu - som har tagit en stor plats i våra hjärtan.

Vi avslutade vårt Växjöbesök med att åka till Strandbjörket, mötte upp familjen Krig och lekte med Alicia en stund. Vilket fint besök vi fick när Växjö visade sig från sin bästa sida! Tack för det! 
  • 634 visningar

Gillar

Kommentarer