Hur Corona påverkar oss

Hej, hur mår ni? Vilken galen tid vi lever i. Vi mår tack och lov bra än så länge. Oftast är jag positiv, men ibland kommer rädslan, oron och ångesten och lägger sig som en blöt filt över mig. Rädslan finns för hur det ska gå, främst med samhällsekonomin. Vi har många i vår närhet som har små företag, livsverk som nu blir svåra att hålla vid liv. Rädslan för att själv bli sjuk är väl inte jättestor, men vi har vänner och familj som är i riskgrupper och som skulle få det svårt om det insjuknade i Covid-19. Än så länge är barnen i skolan och för dem så flyter allt på relativt normalt, deras aktiviteter såsom gymnastik, bildkonst och MTB har inte heller ställt in. Det känns skönt att de få ha sina fritidsintresse i gång, det är viktigt.

För mig och Marcus ser det lite annorlunda ut. Jag sitter och jobbar hemifrån de flesta dagar, åker in till kontoret korta stunder när det behövs. Det fungerar bra att jobba hemifrån, jag har att göra. Så länge mina konsulter har jobb så har jag också jobb. Allt verkar flyta på som vanligt, det känns skönt. Marcus är nu korttidspermitterad. Han arbetar 40 % med en lön till 92%. Än så länge har även han haft att göra och åkt till kunder varje dag. När han inte har jobb så finns det tid för honom att bygga på vårt garage/förråd som är vårens projekt.

Jag är mycket glad för att vädret varit med oss, det har varit sol och fint väder och vi är ute så mycket vi kan. Förra helgen blev det bland annat ett kalas inställt för Lucia och jag skulle gått på en fotokurs som jag har sett fram emot, som nu är flyttad till hösten. Lucia och jag tog oss istället ut till Hönö för lite promenad, fika och shopping tillsammans.

Det finns något mitt i allt detta som proviserar mig....de senaste veckorna när vi varit och handlat och rört oss ute så ser vi flera som är över 70 år som rör sig bland folk. Ingen kan väl missat att de som är i riskgrupper eller sjuka inte ska vara på dessa ställen. Alla åtgärder, som Sverige gör nu är ju för deras skull. Vi gör allt detta för att rädda de sköra som inte skulle klara av att bli sjuka. Det kommer bli massarbetslöshet, och många kommer få gå i konkurs - och att då dessa människor inte förstår att vi gör detta för deras skull gör mig galen. Det är respektlöst. Om nu inte just den personen tycker att de spelar någon roll att den blir sjuk, så kan det gå ut över någon annan.

Sedan är det där med att man tänker att det inte gäller mig, regeringen har bett oss alla att inte resa, att stanna hemma över påsk. Att hålla sig där man är, det gäller ALLA. Det är skittråkigt, vi har fått ställa in vår Smögenutflykt till Bystedts och får hålla oss hemma i Torslanda, vi gör det av omtanke för alla andra.
Hör från flera håll: ja, men vi ska ju bara åka dit och det är bara vi. Det är egoistiskt och korkat att resonera så.
Jag hoppas att fler och fler förstår allvaret, och hur tråkigt det än är så måste alla ta sitt ansvar och det kommer drabba alla på ett eller annat sätt. Trist, men så viktigt!

Jag är en person som älskar att planera och ha saker att se fram emot. Normalt sett så har jag ungefär 2 månader planerat framåt i tiden. Jag var orolig hur jag skulle må nu när man inte kan planera längre än dag för dag. Knappt man vågar planera för kommande helg. Och jag måste ändå säga att det gått mycket bättre än vad jag trodde. Jag försöker vara i nuet, försöker filtrera nyheter och är så tacksam över att vi är en familj, att vi bor i ett hus och har närhet till hav och skog. Vi börjar öppna upp trädgården för vår, snart är poolen i gång vi kan vara ute ännu mer. Håller bara tummarna för att vi får fortsätta att vara friska. Och så hoppas vi att detta virus flyger förbi snabbt och att vi kan få fira semester och få möjlighet att stötta restauranger, caféer och hotell i sommar-Sverige.

  • 691 visningar

Gillar

Kommentarer