JULAFTON 2020

God fortsättning så här på juldagen! Hoppas ni alla hade en fin julafton igår. En annorlunda julafton som sig bör detta coronaår. Vi vaknade till en strålande vacker julaftonsmorgon, dukade upp vår frukost framför Tv:n och tittade på sista avsnittet på julkalendern MIRAKEL. Vi tyckte att den var så himla bra i år. Vi menar jag Marcus, Marléne och Lucia. Vince har inte varit så intresserad i år. Efter frukost gjorde vi oss snabbt klara för att hinna ta färjan över till Öckerö för att träffa vår Öckerösläkt. Hann ju faktiskt till och med ta på mig lite fina örhängen och locka håret dagen till ära.

Vi sitter i svägerskans uterum med avstånd från varandra. Blir serverade risgrynsgröt, kaffe och godsaker. Så mysigt att vi kunde träffas på detta sätt. Solen värmde skönt i uterummet.

Barnens snygga kusiner. Ludwig och Elwira och Johanna och Dawid bjöd in till detta julfirande. Svärföräldrarna bor bara några hundra meter ifrån så det passade ju bra i år.

Vi leker julklappsleken. Och jag förstår att Elwiras är skeptisk när hon öppnar paketet Marcus köpt på Saigon food, som bestod av en hel middag med torkade svampar, nudlar och svarta bönor,

Lucia blev helnöjd med att hon fick paketet hon själv hade köpt, fem ansiktsmasker. När vi kom hem till Torslanda igen så sken solen så vackert så vi tog en promenad innan vi gick hem och tände brasan, värmde glöggen och tittade på Kalle.

Alla hjälptes åt i köket med att få fram julmiddagen. Vince är så duktig i köket och vi är så stolta över att han fick ett A i hemkunskap. Det var första terminen han fick betyg och han är jättenöjd, och vi med såklart.

Ganska mysigt att bara vara familjen i år ändå tycker jag.. Gillar att äta lite senare på kvällen än vad vi brukar. Även om barnen började bli otåliga och väntade på tomten....

Så kom den Danske tomten till slut! Först med ett par skidor till morsan - så glad jag blev. Barnen blev också så nöjda med deras klappar. Vince fick en Iphone 11, kläder, en gamingstol, träningskläder mm. Lucia fick en symaskin, sänghimmel, en SPA övernattning med mig, en rosa GANT tröja, fotbollskläder och lite annat smått och gott. Marcus fick en bakform från Leilas, MTB skor och shorts och en flaska god Gin. Alla mycket nöjda och insåg att vi måste varit så snälla hela året!

Kvällen avslutades med en mandelmussla med grädde och hjortsylt (från min kära vän Josefine) och Karls Bertil Jonsson. Så trött jag var på kvällen. Marcus och Lucia spelade hennes julklappsspel: Ticket T Ride Europe, Vince gick in på sitt rum och jag låg raklång i soffan och tittade på Holiday och konstaterade att att trots allt skit som corona ställt till med så är jag så tacksam över att vi har varandra, att vi är friska. Och känner mig nöjd att vi gjorde allt för att minska smittspridningen. Jag upplever att de flesta gjort vad de kunnat, men också tyvärr sett andra som inte följt restriktionerna. Det tycker jag är ett hån mot sjukvården som går på knäna. Men snart vänder det. Den 27:e börjar vi vaccinera i Sverige och vi ser fram emot en vår och sommar som förhoppningsvis ser mer vanlig ut.

Nu är det juldags kvällen och jag sippar på en GT och pusslar Lucias julklappspussel. Vince är hos kompis. Snart dags att ta fram lite rester från julbordet. Än har jag inte tröttnat...mysiga dagar vi har!

  • 207 visningar

Gillar

Kommentarer