Julafton på Lillegården

God fortsättning kära vänner! Igår firade vi julafton hemma på Lillegården i Torslanda tillsammans med min pappa och hans fru Eivor, som kom redan dagen innan. Marcus föräldrar och syster med familj kom när vi precis hunnit hem från Amhults Kyrka där vi lyssnat på julkrubban och sjungit in julen. En härlig tradition jag inte vill vara utan.

Vi hjälptes åt att duka efter frukost. Jag kan verkligen avundas dem som har en matsal- som de kan duka dagen innan. Vi bor ju inte så stort och vi har tyvärr bara plats vid det vanliga matbordet. Lucia hade gjort placeringskort med polkagriskäppar. Linneservetterna är från Nyblom & Kollén. Marcus och Vince gröpte ur röda äpplen och satte i glittriga värmeljus. Taklampan fick plockas ner till förmån för ljusstaken med de vackra herrgårdsljusen som Vince sålde i klassen - då de sparar till klassresa nästa år. Tycker vår dukning blev julig och fint trots tidsbrist.

Julmaten dukades upp. Min favorit är Jansson, och svägerskans rödbetsgravade Salmalax samt hennes lax paté- Vince hade i år lagat revbenen som vi köpte på Björlanda Gård, tillsammans med nötfärsen till köttbullarna och de goda prinskorvarna.

Efter Kalle dukade vi för efterrätt. Svärmors äggost och massor av julgodis smakade gott medan det började mörkna ute.

Lucia med sin yngsta kusin, Elwira 18 år. Fina tjejer.

Tomten kom även i år från Danmark. Tror till och med att han kom från Christiania i år. Sandaler, jeansjacka och solbrillor. Lucia var en söt hjälpreda när tomten inte kunde läsa alla rimmen.

Oj, så nöjda och mätta vi var efter en lyckad julafton som avslutades med julklappsspelet.
Så vad fick vi då i våra klappar i år?
Jag fick en Malene Birger handväska, pyjamas och pengar av min pappa som jag ska köpa något fint för.
Mannen fick träningssaker, biljetter till ART och nya handdukar.

Barnen fick såååå mycket saker så jag kan inte skriva dem alla. Lucias bästa julklappar var en 6 meter lång uppblåsbar gymnastikmatta och en SPA dag på Arken med mig på alla hjärtans dag, sedan fick hon örhängen, fyra klänningar, biobiljett mm. Vince fick en Go Pro 7, FOX kläder till sin MTB cykling, GANT kläder mm.

Nu sitter pappa och Eivor på tåget hem till Växjö och jag ser fram emot en lugn och slapp kväll. Imorgon blir det julfest på Öckerö med Marcus släkt. Alltid lika trevligt!

Hoppas ni haft en lika fin jul som jag har haft - berätta gärna hur ni firat!

  • 592 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229