KLÄPPEN 2022

Lagom taggad familjen Bagleborn satte sig tidigt i bilen förra lördagen för att åka till Kläppen. Jag reser alltid med en man som är stilig, skidresa är inget undantag så skjorta på även denna dag. Lite extra planering detta året då vi för första gången skulle ta oss hela vägen med el-bil. Första stoppet blev Trollhättan, där det passade bra med ett kaffestopp medan vi laddade (en viss tonåring gick istället till Ica och köpte chips)

Strålande sol och fina vägar gjorde att vi hann komma upp i tid, så att de som vill ut och åka han med några åk i backen tillsammans med Stefan, Josefine och Noah som redan var på plats.

Detta året unnande vi oss en extra stor och fin stuga "Mitt i pisten". Vi hjälptes åt att fixa middag varannan dag. Så dagarna bjöd på god mat och dryck varje dag.

Liftarna öppnade kl 9, och redan 9:05 stod vi i backen. Det är så skönt att komma ut direkt på morgonen och ta några åk i nypistad backe för att sedan åka hem och pausa för lunch och tanka energi för en eftermiddag i backen igen.

Jag är så nöjd med min egna skidåkning detta året. Kände mig mycket mer säker. Här till och med i sittliften
(ni som vet - ni vet) ha ha ha ha!

Vince och Noah varvade skidor med skibike som vi hyrde i två dagar. Detta var första generationens skibike, så de som finns nu är lite större och collare. Jag hittade tyvärr inte sådana att hyra någonstans. Nu funderar Vince på att bygga en själv istället.

Lucia är vår största skidstjärna. Inga backar var för svåra för henne. Hon tog sig ner i alla svarta backar med kontroll och stil. Ingen vila och ingen pause, utan hon stod på skidor från morgon till kväll - men motviliga lunch/fika pauser.

Kvällarna ägnades åt sällskapspel, schack och kortspel. Sedan kom vi tidigt i säng varje kväll då alla var trötta och mosiga.

Vi hade bra väder. Solen kom och gick varje dag. Det var ganska blåsigt så det var skönt att kunna ta Gondolen upp till toppen och sedan kund eman sola sig nere i dalen.

Här har vi det coola svarta gänget som alla tog sig ner utan prpblem. Jag tog hellre blå backar ner - alla har vi olika utmaningar. Sista dagen åt vi burgare i backen innan det var dags att åka hem efter fem dagar i Kläppen.

Nu känner vi för lite förändring. Vi känner oss ganska klara med Kläppen efter tre år i rad på samma ställe. Vart brukar ni åka, tipsa oss gärna med era favorits skidorter. Helst skidställen som bjuder på sol och korta köer till liftarna. För sådana finns väl?

  • 0 visningar

Gillar