Kolmårdens djurpark

Vilken fantastisk långhelg vi har haft, med strålande väder!
Tack alla som sjöng in våren i går på Valborgsmässoafton. Hur firade ni, har ni några traditioner?

Vi har inte haft några direkta traditioner de senast åren. Detta året åkte vi upp till Norrköping redan i lördags för att ta in på hotell, bada i deras pool och äta Mongolisk buffé på restaurang. Vi bodde på Scandic Nord, vilket var helt ok - en bra frukost ganska nära till Kolmårdens Djurpark som vi åkte till jut på Valborgsmässoafton.
Måste säga att vi var riktigt smarta och åkte när det var lågsäsong. Har hört skräckhistorier om flera timmars kö till showerna. Eftersom vi åkte en dag när det var lite lugnare i parken så räckte det med att gå bara en dag tyckte vi. Vi hann med det i vi ville se utan att känna oss stressade. Ett tips är: planera din rutt efter dagsprogrammet!

Ett smart drag var att börja med att gå längst in i parken och åka Safari. En gondoltur på 30 minuter som gav oss fantastisk utsikt och chans till att se en massa olika djur på Savannen medan en röst berättar om djuren i högtalaren. Det var lejon som låg och solade sig, björnar som tumlade runt, älgar, giraffer och en massa olika djur. Och Vince tyckte det var så roligt, och ville helst åkt en gång till. Men det var dags att börja gå mot det som jag tyckte var dagens höjdpunkt....

Vi hade fått tips själva om att inte missa Rovfågelshowen. Jag som kanske inte är så ruggigt förtjust i fåglar tyckte detta var så häftigt! En tjej som berättar med en sagoröst som nästan fick mig att börja gråta medan stora fåglar flög precis över våra huvuden. Man kände vindslagen och mötte fåglarnas blick när det målmedvetet flög från plats till plats.
Om du ska åka hit; missa då inte denna magsiska show! Se vilka vackra fåglar!

De söta surikaterna, kameler, zebror, elefanter - ja allt kunde vi se utan att trängas. Lunchen åt vi på ett av de många borden som stod ute i solen. Mycket skräpmat är det såklart på sådana här ställen. Vi åt kebabtallrikar, och jag en kebabsallad som var helt ok innan vi gick in till Delfin showen. Vi hade inte köpt till platsbiljetter, vilket är att föredra om det är mycket folk. Men vi fick bra platser och Marcus tyckte detta var det bästa. Jag hade på något sätt förväntat mig mer. Men de är ju så fina och intelligenta och man vill ju inget hellre än att dyka ner där i vattnet, simma och leka med de fina djuren.

Lucia tycket Bamses värld var det bästa! Hon är helt tokig i att åka karuseller, och då helst berg och dalbanor som går riktigt fort! Eftersom det inte var köer här heller så hann vi åka så många gånger tills hon tröttnade och vi satte oss för att se den sista Bamse föreställningen för dagen. Solen värmde och vi kunde plocka av oss jackorna och fika medan vi titta på den mysiga teatern.
Lucia, vår modiga tjej kramade om alla efteråt och gick med bestämda steg fram till en tjej som jobbade där och frågade vart räven tagit vägen.
Barnen handlade varsin gosig delfin med sig hem. Riktigt nöjda och glada var hela familjen med en mysig familjeutflykt.
Alla hade vivi olika uppfattningar om vad som var bäst, gondoltur, fågelshow, delfinshow och karuseller.
Allt detta hann vi uppleva under dagen, men då hängde vi på låset kl 10 och var de sista ut kl 17.....

Gillar