Köpenhamn del 2

Visst har ni varit nyfikna på del 2 av min Köpenhamnhelg? När vi hade avslutat den där trevliga lunchen i Vesterbro när väl alla sju var på plats så åkte vi The Norrmans - vi hann komma fram innan solen försvann bakom träden till denna magiska plats. Anna och Lars har jag följt sedan jag imponerades av dem i Tv-programmet "Husdrömmar". Vi ställde av våra väskor och landade i sofforna i orangeriet innan vi checkade in.

Vi beställde in varsitt glas bubbel och skålade för att vi äntligen var på plats på denna som jag sa magiska plats.

På grund av att en av tjejerna avbokade så hade jag lyxen att få ett eget rum i stallet. Så skönt att få sträcka ut sig i sängen innan jag tog en lång och varm dusch, tog på mig guldkjolen och sedan kom tjejerna in till mig för att ta ett glas innan vi promenerade bort till middagen.

Till förrätt fick vi purjolök i blåmusselbuljong. Alla råvaror var närodlat och ekologiskt, vi fick berättat för oss att kocken har byggt upp en köksträdgård och det som inte finns där tar han från gårdarna som finns runtomkring.

Till huvudrätten som var kummel med svartkål så provande jag ett orange vin som var riktigt bra. Efterrätten fick jag tyvärr inte fotat även om det är den vi har pratat om allra mest efteråt. Det var en parfait med kvitten och sishoupeppar. Den var minst sagt speciell. Vi avslutade kvällen med att bada i badtunnan tillsammans. Det var en stjärnklar och klar kväll. Känns fortfarande overkligt att vi fick en sådan här härlig dag tillsammans.

Jag sov som en stock, satte klockan kl 8 för att ta mig en liten promenad med kameran innan frukost kl 9. Lars och Anna höll på att packa för att vad jag tror åka till Sverige och Häckeberga slott - ett ställe som vi måste besöka när de öppnar nästa år. Jag gick in i till Villan för att kika in och inspireras av rummen där också. Fick möjlighet att tacka Anna och Lars och gratulera till ett fantastiskt ställe de skapat. Sedan var det dags att äta frukost och vi avslutade med en fin promenad och ett foto på oss alla innan vi åket vidare...

Det sista stoppet för vår Danmarks tripp blev Louisiana - första gången jag besökte detta konstmuseum, som jag velat besöka så många gånger. Oturligt nog så var det mycket märkliga utställningar. Jag brukar gilla rätt svår konst, men detta var nog det mest konstiga jag har sett i hela mitt liv. Men så glad över att jag äntligen fick komma hit och jag ser fram emot att besöka muséet fler gånger.

En minst sagt annorlunda konstutställning. En badring och några flyttlådor, vad säger det dig? Det vackraste jag såg var nog trampolinen som Pia fotade så fint! . De runda kloten på väg till restaurangen var också fina. Vi fick en minnesrik helg och jag är så glad över att det blev av till slut! Längesedan jag fick skratta så mycket som jag gjorde. Härliga tjejer hela bunten. Tack Elwira för att du drog i detta - för mig får du gärna fylla 40 + 1 fler gånger! Denna helgen lever jag på ett tag tills vi snart bokar något nytt! Kanske Häckeberga slott nästa gång?

  • 0 visningar

Gillar