Koreansk bbq med het karré

Det är väl ingen nyhet direkt att vi gillar asiatisk mat i vår familj. Även om barnen tycker att vi äter alldeles för mycket "svenne-banan-mat" och önskar ännu mer asiatiskt. Jag över på, men tycker det är svårt att få till de där riktiga smakerna. Vi åker ibland till Saigon Food i Angered och köper på oss olika kryddblandningar och såser. Sedan googlar jag recept och jag älskar Jennie Walldéns recept som vi har testat flera gånger.

Marcus som är så duktig på att baka har efter mycket mixtrande nu lyckats med våra Soft Buns, som ångkokas i ugnen. Vi gör dem dock utan sesamolja eftersom jag är allergisk mot just det. Massor av koriander är ett måste för mig! Men barnen gillar tyvärr inte det, kanske bär de på den där genen som gör att det smakar tvål?

Något som båda barnen älskar är däremot böngroddar som jag kokar upp snabbt och sedan sköljer av i iskallt vatten.

Receptet på Koreansk bbq med het karré hittar du HÄR

Detta är något jag tycker ni måste testa att laga, extra gott nu när det är sensommar att få njuta av somriga och heta smaker. Dagens tips från mig.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer