Kulturell lördag

Igår skulle vi träffa två familjer från föräldragruppen för en heldag i kulturens tecken. Tyvärr så fick en av familjerna lämna återbud då de var sjuka. Vi började dagen i kulturhuset Fregatten i Stenungssund och kön ringlade lång till Lars Lerins konstutställning. Men oj, vad värt det var att stå och frysa en stund. Alltså, vilka tavlor! Så fina- imponerande.

Pappan till den andra familjen, valde att inte följa med på utställning. Bildlärare som han är till yrket så hade han sett utställningen flera gånger. Det var trångt och ibland var det svårt att komma till och se tavlorna.

Flera tavlor var redan sålda och några var privata. Men det fanns en tavla för försäljning- för 270.000 kr! Hade gärna köpt en LITEN av tavlorna med båtar, men inte ens dem hade man haft råd med.

Eftersom det var en speciell Barnlördag så fick barnen bland annat måla, och gå en egen guidad tur i Lerin land. Fint ordnat och alla barnen målade några alster var.

Vi avslutade vårt besök med att äta en lunch, som var...lite blandad kvalitet på kan man säga. De som åt kokt korv med bröd med smoothie var nog mest nöjda. Och brödet, det fick vi på silverbricka. Fint.

Vi åkte hem till oss och "Bildläraren" kom lagom till att vi serverade en tapasbricka med ett glas Champagne dagen till ära. Vi körde ett melloquiz som jag hade satt ihop. Alla gjorde bra i från sig, men "Kvackarna" tog hem segern med 1 poäng. Precis som The Mamas gjorde mot Dotter i mellofinalen. Vad tycker ni, vann rätt låt?
Jag gillade låten även om jag tyckte Anna Bergendal skulle tagit hem segern. Många bra låtar i år.
Till middag åt vi canneloni, en vegetarisk med getost och bladspenat och en med köttfärs. En lyckad heldag med familjen Reichel Rydén även om vi saknade Bystedts.

Och en extra lyckad dag då jag fick reda på att jag ska bli GAMMELFASTER i slutet av sommaren! Jag är ju redan gammelmoster till en liten tjej, och snart till två då min andra systerson ska ha barn vilken dag som helst. Och nu ska jag alltså bli gammelfaster. Så lycklig över det!
I går blev vi också inbjudna till en fantastisk midsommarfest, som fick mig att börja googla midsommarklänningar vid midnatt i går. Mycket roligt på gång med andra ord!

  • 494 visningar

Gillar

Kommentarer