Linda 50 år - midsommarafton

Midsommarafton 2020, inte som den brukar. Bortsätt från att corona gör så att inget är det det brukar så vaknar vi till strålande sol och klarblå himmel. Lilla Lucia skuttar ut och plockar jordgubbar som vi äter till frukost på altanen. Efter frukost hjälps vi åt att göra kransar. Ett riktigt bra teamwork gör att vi får fina stora kransar både till mig och Lucia.

Vince hjälper till att fotografera mig och Lucia i våra kransar - mörka moln börjar komma in från havet och PRECIS när jag sätter ner rumpan på stolen för att äta vår sillunch så känner jag första regndroppen. Det var bara att ta in våra tallrikar och sätta oss inne iallafall. Något är iallafall som det brukar. Midsommardansen i Bagglebo är inställd - men vad gör väl det när vi några veckor tidigare hade fått världens trevligaste inbjudan!

Vår vän Linda fyller 50 år och bjöd in oss till midsommarfest till deras sommarstuga i Pojkebo. Jag har så många bilder från den absolut trevligaste midsommarfesten jag har varit på. Jag har skickat över alla till Linda, har försökt att välja ut några för att visa er - men inser att det blev ganska många trots allt. Men jag kan inte låta bli. Ska vi titta hur vi firade?

Underbara Linda och hennes man Mattias lärde vi känna för 13 år sedan när vi gick vår "Förberedande adoptionskurs" Jag säger det varje gång efter att jag har träffat Linda, att jag skrattar aldrig så mycket som när jag är med Linda. Hon är den roligaste jag känner, hon bjuder på sig själv, har mycket humor, har en fantastisk förmåga att berätta historier med inlevelse, och jag älskar att det finns ett djup i henne. Hon är vacker från utsidan och in.

Lindas bror står och servera välkomstbubbel på bryggan och det är galet varmt. Några minuter senare så kommer det svalkande regnet, som är över på mindre än 5 minuter. Det rensade upp och luften blev frisk att andas. Vi går en tipspromenaden och svarar på frågor om Lindas intresse - som visar sig vara ABBA, hästar och stickning.

Efter halva tipspromenaden så stannar vi vid en annan stuga på en mer plan tomt som Linda och Mattias vänner har hyrt. Här har de klätt midsommarstången och klassiska midsommardanser blandas med coronainspirerande texter.

Har jag sagt att jag bara älskar Linda? Hur coolt är det inte att hon spela dragspel. Älskar, älskar, älskar! Något mer jag älskar är ju såklart min man som jag förevigas med. Tänk att år har vi varit gifta i 20 år. Och det var just på en midsommarfest 19 juni 1998 som vi blev ett par! Så exakt på dagen 22 år. Vi har nu alltså varit ett par i exakt halva mitt liv. Underbart!

Efter dansen så är det skönt att doppa sig i sjön. Vince, Noah och Olle är inte sena på att hoppa i.

Solen spricker fram mer och mer och vi serveras en silltallrik till förrätt och sedan blir det varmrökt lax, räkor, sallad med en massa god frukt. Klassisk midsommardryck serveras på bryggan.

Lindas man Mattias håller ett tal och spelar en låt och inte ett öga är torrt. Kvällen fortsätter med en massa roliga telegram, mycket musik och sång, och vi lär känna Linda mer och mer. Barnen leker på tomten och Lucia hittar en jämnårig kompis som hon leker med. Så härligt att de får springa på den stora tomten, sitta vid vattnet och doppa sig när de vill.

Min vackra vän Josefine som vi också lärde känna när vi skulle adoptera. Familjen umgås vi mycket med! Jag fångar familjen Reichel Rydén och fotar den fina familjen vid prästkragarna.

Nu är det dags för femkampen som Josefine och jag hade förberett. Linda ska möta en för varje gren. Om Linda vann? Såklart hon gjorde! och hon bjöd på sig själv som aldrig förr!

Kvällen är magisk, barnen kvällsbadar och jag och Marcus sätter oss vid dne stora eken. Njuter av musik och skrål i den fina kvällen. Alltså vilken midsommarafton vi fick. Den innehöll precis allt man kan önska. Tack Linda, Mattias och Olle får att vi får vara en del av ert liv. Den här midsommaraftonen kommer jag bära med mig resten av mitt liv.

  • 670 visningar

Gillar

Kommentarer