Luciabakning

I fredags var det ju den 13 december och självaste Lucia. Efter en intensiv dag (eller en hel intensiv vecka) så hämtade jag barnen hemma i Torslanda för att åka och klippa dem båda. Så skönt att vi äntligen fick tid att göra det. Vi åkte sedan direkt till Marcus jobb, KOBIA i Högsbo där vi hade lånat utbildningsköket och bjudit in vänner till Lussebakning.

Innan alla vänner hann komma så började vi förbereda med att duka fram ingredienser och påbörja pizzadegarna. Riktigt roligt att testa kavlingsmaskinen tyckte båda barnen.

Alla fick göra sin egna pizza när de kom. De blev Hawaii, inbakad pizzor och pizzor de lux extra allt. Vi åt våra pizzor medan konditorn informerade om lussebullsbakningen som vi skulle baka efter maten. Två rejäla degar, en med saffran och en utan.

Två söta tomteflickor bakar lussekatter.

När de första lussekatterna var bakade så pausade vi med glögg och de nybakta bullarna. Anderssons kom förbi och sa hej och det var väldigt mysigt att få samla så många så här i juletid. Kan kanske bli en tradition?
Det jag undrar mest just nu är vem som fick den obscena lussebullen med sig hem....

Till sist något så galet roligt - något som gör mig så stolt så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Lucia har blivit antagen till en satsningsgrupp på Turn- gymnastikklubben som hon varit med i något år. En tjej från klubben har uppmärksammat henne på träning, på insta och på klubbmästerskapet. Och nu är hon tillsammans med en annan tjej, som är fyllda 2011 tillsammans med några äldre tjejer antagna i denna grupp som ska träna 3 dagar i veckan, 2 timmar per gång. Deras långsiktiga mål är att vara med i junior SM om några år och innan dess vara med i regionsmästerskap i Trollhättan i maj. Så otroligt glada vi blev hela familjen av att klubben sett hennes talang och vill satsa på henne. Vi längtar redan till den 6/1 när första träningen drar igång. Wiiiiiiiii!

  • 725 visningar

Gillar

Kommentarer