Midsommar i Långasjö

Lite sent midsommarinlägg då det var fullt upp den senaste veckan. Så här kommer ett fullmatat blogginlägg med en salig blandning av härliga bilder både från systemkameran, mina mobilbilder och andras mobilbilder för att kunna visa vilken fantastisk midsommarhelg vi hade i Långasjö, Småland. Vi hade hyrt ett helt vandrarhem och vi hade lyckan att få den egna stugan som hette Guldgrävastugan. Vi åkte ner på midsommaraftons morgon och alla 7 sju familjer kom lite i omgångar och slöt upp. 30 stycken var vi till midsommarlunchen. Som jag hade längtat efter sill och färskpotatis.

Både stora och små fina midsommartjejer. Det är 15 barn i gänget i åldrarna från 1,5-17 år. En härlig blandning.

En riktigt fin och varm midsommar kräver bad. Vilken tur att det bara är 100 meter till sjön som bjuder på över 20 grader i vattnet. Jag är badvakt.

Självklart blir det jordgubbar till fikat. Vi var flera som hade bakat olika sorters kakor och tårtor och det blev en efterrättsbuffé som hette duga.

Midsommarhångel och Bäst i test lekar vid sjön i riktigt midsommaranda.

Kvällen avslutas med grill och musikquiz - tyvärr var jag inte med hela kvällen då Lucia var så trött och frusen efter ännu ett kvällsbad. Somnade mätt, glad och lycklig.

På midsommardagen åker tjejerna till Kosta Boda och kikar i butikerna. Jag köper lite nya glas och fina servetter. Eftermiddagen fortsätter med lek, bad och träning med Madde som driver Hälsotanka. Sista kvällen med gänget käkar vi pizza, badar (jag vet inte vilken gång i ordningen) och fiskar i kvällssolen.

Vilken lyckad midsommarhelg det blev - alla nöjda med stora och små!

  • 155 visningar

Gillar

Kommentarer