MIDSOMMARAFTON 2018

Vilken midsommar vi fick. Västkusten bjöd på helt OK väder. Det var stundtals sol - inga jättehöga temperaturer. Jag tog på mig min nya gula klänning och försökte hjälpa solen på traven. Efter frukost så band jag varsin krans till mig och Lucia. Tyvärr så är det inte riktigt min grej med sånt där pyssel - så jag blev riktigt stolt över att jag faktiskt lyckades få till varsin krans - att man alltid blir lika förvånad varje år av över hur många blommor det faktiskt går åt när man ska göra kransar.

Midsommarluchen med sill, potatis, lax i tre olika former, ägg samt köttbullar och prinskorv åt vi hemma på Lillegården innan vi åkte ut till Öckerö, och Bagglebo för att dansa runt midsommarstången och äta jordgubbstårta med svärföräldrarna. Svägerskan med familj som brukar vara med- är på Sicilien och fira midsommar detta året.
Vince som tycker det är så roligt att fotografera med mammas kamera tog med mig och Lucia ut i skogen bakom huset. Han har ett riktigt öga för konsten- och säger hur vi ska stå och gå. Så bra at ha en liten fotoassistent ibland - så jag lät honom ta några bilder. Visst blev dem bra?

Midsommardans i Bagglebo

Någon har en lös framtand....

Efter midsommardansen åkte vi till Familjen Herbertsson i Önnered för att möta upp resten av våra vänner. Detta året var vi inte mindre än 10 vuxna och 12 barn. Hebbe hälsade välkommen med välkomstdrink och Kicki Danielsson i högtalarna.
Vi grillar och äter en massa smarrig mat tillsammans i det stora tältet som Hebbe har satt upp på baksidan. Barnen leker tillsammans och det känns skönt att äntligen har lite större barn som man slipper jaga....

Vi går upp till fotbollsplanen och kör femkampen - det visade sig att mitt lag "Boll i loll" vann! Tjoho- inte visste jag att jag var så bra på att gissa pastaskruvar och skjuta straffsparkar. Jag hade i och för sig hjälp av fyra små barn i mitt lag också!

Vi gick sedan tillbaka för att äta jordgubbsmoussetårta. Lucia och tjejerna hjular och gör gymnastikkonster och vips så kräks Lucia! Vi tar det säkra före det osäkra och packar snabbt ihop oss och åker hemåt. Vince var så ledsen för att han missade fotbollsmatchen vi skulle spela och Lucia som skulle fått sova över hos Alice. Vi vågade inte chansa ifall det var magsjuka. Nu har ju våra barn aldrig varit magsjuka- och det visade sig att det inte var det denna gången heller.
Det var tack och lov bara lite för mycket av det goda som det lätt kan bli en sådan här dag! 

En mycket trevlig midsommarafton fick vi trots att det fick ett alldeles för snabbt avslut! 

Och jag slås ännu en gång över att jag få vara med och uppleva ännu en midsommar. Tacksamhet. 

Gillar