Mitt 2018

Jag fick en fråga på Instagram om jag kunde visa min favoritbild från 2018. Rolig men så svårt. Har under året tagit många bilder, det var en fantastisk sommar och jag hade med mig kameran lite överallt. Jag har i helgen gått igenom mina bilder och jag fastnade faktiskt för en bild som jag inte tagit själv, utan bilden har min 10-åriga son Vince tagit på midsommar. Det var tydliga instruktioner från mig- men bilden blev bättre än vad den var i mitt huvud. Visst är bilden fin, älskar kompositionen och ljuset. Bilden är både dramatisk och skör på samma gång. Jag älskar den helt enkelt.
Det är inte många bilder jag är med på själv. Så extra roligt att det är just den jag fastnar för. Efter att jag gått igenom min bildbank så blev jag inspirerad att visa bilder från hela året. Bilder som jag gillar lite extra....samtidigt så blir det en liten årskrönika från året som gått från mig. Nu kör vi!
I januari åker jag och mannen till Nääs Fabriker. Vi är barnfria och firar att han avslutat 2,5 års studier och nu är färdig Yrkeslärare. Vi äter gott, ta härliga promenader, shoppar och går på deras badhus. Allt är så vackert här - en riktig pärla!
Helgen efter bjuder vi in till Cocktailfest och vi firar med vänner och familj. Vi passar även på att fira att Marcus fått en efterlängtad tjänst som Distriktchef på KOBIA. Det finns mycket att fira - och vi älskar att ordna fester, laga mat och skåla i bubbel och dricka drinkar.

Jag fyller år i februari och vi bjuder in till Brunch med semlor och Mimosa som avslutning. Älskar att fylla år, att få blir ett år äldre och jag är nu 42 stolta år. Jag går in på mitt 13:e år som frisk från min bröstcancer. Och jag skålar en extra gång för det i ett glas bubbel.

På sportlovet åker vi till Branäs. Familjen Bystedt blev tyvärr sjuka, men vi fick några fina dagar själva med familjen. Barnen är så duktiga och jag blir mindre rädd för varje åk jag får göra med Lucia i Björnbusebacken.
Det blir våffeldagen och jag fotar ett samarbete med "En grön dörr" - min kompis Lottas butik med bland annat skyltar och fina personliga burklock. Huset är fullt av barn som äter våfflor - och jag älskar att jag får vara mamma och grädda våfflor som min mamma gjorde.
Det blir påsk och Marcus fyller år. Vi åker till Stora Holms Säteri och bjuder på påskbuffé med picklade ägg, vi avsluat påskledigheten med att åka till våra vänner Bystedt och hälsar på dem på Smögen. Vi går på konstrunda och promenerar på Smögenbryggan.
Jag och några av mina tjejkompisar åker ner till Varberg. Lunch på Varbergs Fästning i solskenet. Ett besök på FGL, och vi hälsar på min stora förebild Krickelin. Jag köper den blå kjolen av henne som jag bor i resten av sommaren. Vi dricker vin mitt på ljusa dagen och avslutar med bad på kallbadhuset. Tror nog vi måste göra om det här till våren!
Det blir Kristi Himmelfärdshelg och vi åker med familjen E till Småland. Jag tar på mig den blå kjolen och så beger vi oss till Astrid Lindgrens Värld. Vilken helg vi får och till och med jag tar ett morgondopp när dimman fortfarande ligger tungt över sjön.
Lite senare i maj åker vi med Familjen Bystedt till Isaberg, eftersom det inte blev någon skidåkning tillsammans så bestämde vi oss för att ta en cykelhelg tillsammans. Vi bor mysigt och vi dricker ännu mer bubbel och den blåa kjolen är på även här.
Det blir midsommar och Vince tar den där favoritbilden som ni såg i början. Jag fotar min lilla Lucia med blommor i håret innan vi åker till Öckerö för jordgubbstårta och dans. Kvällen avslutas hos vänner i Önnered.
Mera bubbel! Vi åker till våra vänner i Ljungskile. Oscar grillar fisk, vi badar i havet och åker till Grundsund för att fira Arthur 4 år, det blir lunch och krabbfiske på bryggan. Vi njuter av vädret som visade sig fortsätta på samma sätt hela sommaren.

Semestern börjar och vi åker till Bornholm. Jag fotar Vince på klippan och jag hänförs över hur vacker jag tycker han är. Min förstfådda som nu hunnit bli 10 år. Älskade Prins Vince.

Så glad över att Vince fångar mig och mannen på bild efter en promenad i Allinge. Vi tillbringar semestern på ön med att cykla, träffa familjen Malmros, vi badar mycket och plockar de vackraste stenarna jag någonsin sätt.
Min vackra dotter Lucia. Här på Bornholm, i den ljuvligaste klänningen jag någon skådat. Hennes leende gör mig varm ända in i själen.
Det fina vädret fortsätter på vår semester och vi åker till Dalsland för att paddla kanot med familjen Bystedt, det är grillförbud och så torrt i markerna. Vi avslutar Dalslandsbesöket med en kosnstrunda på Not quite. Älskar miljön och jag fotar massor, ängeln blev en av favoriterna- visst är den vacker?
Jag har semester själv 2 veckor med barnen. Jag åker ner med barnen till Björkäng och hälsar på min bror med familj som hyrt en stuga. Min brorsdotter med pojkvän kommer och hälsar på oss och vi åker ut till Björkö med medhavd lunch och fika. Vi minns dagen med sköna bad och att Vince räddade en mobiltelefon från att trilla i havet, en riktig hjälteinsats.
Min pappa och hans Eivor kommer på besök och vi åker ut till Björkö och äter middag på Seaside. Vad smakar bättre än fisk och skaldjur på en sådan här plats.
Lucia är överlycklig när hon får träffa sin stora idol Theo på Åbys familjedag. Lyckan är gjord - och det strålar om henne!
Det blir augusti och vi firar vår 18-årige bröllopsdag. Det är mitt år i år och jag överraskar hela familjen med att boka in oss en natt på Teleborgs Slott i Växjö. Vi passar på att träffa hela min familj, går ut och äter och avslutar vårt besök med en frukostbuffé i slottssalen. Känner mig som en drottning jämte min kung. Lyckliga jag!
Det bästa och roligaste jag har gjort är att gå fotokurs hos Carolin Freiholtz. Så roligt det var och vad mycket jag lärde mig. Jag fotar min ängel Lucia och lär mig att ställa in alla inställningar manuellt. Jag lär mig mer om bildspråk och jag inspireras så av de andra kursdeltagarna. Nu längtar jag tills vi ska ses i mars igen. Då blir det fotoutställning och middag på stan.
Inser att jag måste boka in mig på en nu kurs detta året!
Hösten är vacker detta året. Det blir höstlov och vi åker ner till Växjö. Jag har blivit gammelmoster till lilla Alicia och vi träffar henne, då endast 5 dagar gammal och jag får hålla det lilla knytet. Känner att jag måste få träffa henne snart igen- tiden går ju så fort så här i början. Jag hoppas så att de kommer och hälsa på oss framåt våren eller till sommaren. Jag måste ju visa henne västkusten och doppa hennes tår i saltvatten.
Vi åker ut till min brorsdotters nyinköpa gård som de totalrenoverar. Vi bestämmer här och då att vi också ska bli hönsägare och bli självförsörjande på ägg. Barnen är superpepp på detta och nu pratar vi om det nästan dagligen. Just nu är det heta diskussioner om vad de ska heta. Jag röstar på Donna, Lilla stussan och Allbäck (fast vi ska ju inte ha någon tupp, men ändå)
Jag avslutar det här inlägget med några av favoritbilderna från vår resa till Vietnam. Resan till vårt andra land, Vince födelseland. En resa som var ljuvlig på sitt sätt, men också kantad av en stor besvikelse över att inte få besöka barnhemmet.
Men vem kan gråta när man får avsluta året på en paradisö med de bästa som finns, min familj! Min älskade familj som jag kämpat så för. När jag summerar året så kan jag inte annat än att känna en sådan tacksamhet över att allt gått så bra och att vi fått det bästa. Vi tar inget för givet, vi är tacksamma för varje dag vi får tillsammans. Livet har varit tufft mot oss och det har påverkat oss och vi har sår kvar. Ibland gråter själen och då får man krama om varandra lite extra.


Jag fick frågan om jag har något motto, och vet ni! Det har jag faktiskt. När jag blev sjuk i min cancer 2004 så lyssnade jag på Carolas låt "Det kommer dagar" - denna text har följt mig sedan dess.
Och glöm inte att dricka bubbel- det ska jag göra massvis i år och så ska jag gå klädd i mina blåa kjol och ta en morgondopp fler än en morgon. Det får bli ett löfte.

DET ÄR DAGARNA SOM GÅR SOM ÄR LIVET.Gillar