MITT 2019

2019 firade vi in med en nyårsfest på stranden i vårt andra hemland, Vietnam. Vi hade några dagar tidigare åkt till Phu Quoc och vårt hotell bjöd in till stor fest med dricka, mat och underhållning. 10 år tidigare hade vi också firat in nyåret i Saigon med en liten nyfådd Vince i vår famn. Det var fantastiskt att få göra om detta med båda våra två längtansbarn. Fira nyår på paradisö är inte fy skam!

Vi njöt några dagar till vad Phu Quoc hade att erbjuda. Vi var på Sao Beach och fantastiska Vung Bau dit vi absolut måste åka tillbaka nästa gång! En underbar resa, trots att stormen kom över oss så vi fick ställa in vår resa till Vinces barnhem. Det innebär väl att vi snart måste åka dit igen - eller hur!?

Kände mig lite vilsen och ledsen när jag kom hem. Resan vi sett fram emot så länge var nu redan över och jag var inte alls redo för kyla och vinter Brrrr! Försökte med hjälp av att gå ut att fotografera att få tillbaka lite lust och ork.

I februari drog vi igång det stora projektet vi planerat länge. Att riva ut det gamla köket och sätta in ett nytt från Electrolux

I mars kom influensan och tog oss. Vi var sjuka en hel månad, feber och förkylning gjorde att vi fick ställa in vår skidsemester med vänner och köket dröjde på sig att bli färdigt...

Men så TADA! Äntligen blev det klart och precis så bra som vi hoppats på! Så nöjda med resultatet.

Vi firade både min och Marcus födelsedag med brunch på Cuckoo´s Nest med svägerskan och familj.

Jag har nu blivit 43 år och är inne på mitt 14 års som frisk från min bröstcancer. Älskar att fylla år och att få vara med i livet!

Det blir påskafton och vi firar med pensionärsligan som barnen säger. Jag dukar och pysslar. Konditorn bakar och jag lagar mat i vårt nya kök. Som jag älskar att bjuda in till kalas - bästa!
Vi har fantastik väder och pappa tar igen sig i soffan ute på altanen.

Jag åker till Varberg med en nyfunnen vän och nu börjar jag drömma om ett boende i denna stad. Så nu hänger även jag på Hemnet och letar sommarhus. Varberg kallar på mig, inspirerad av stadens entreprenörer, närheten till havet och den vackra naturen. Flyttar jag dit kommer jag bli vinterbadare och hänga med Krickelin...

Vi firar pappa som fyller 80 år med stort kalas på Villa Vik utanför Växjö. Marcus och jag höll tal och pappa fick en Stetson hatt. Pappa hyrde ett rum till oss så fick vi sova över och äta lyxig frukost dagen efter med sjöutsikt.

Barnen fick sommarlov och vi tar med dem och varsin kompis till Kippholmen för kvällsbad och hamburgegrillning.

Vi får en ny kanin, en kompis till Zigge. Välkommen lilla Soya.

Vince och hans kompisar skjuter luftgevär som Vince hade fått i 11 års present.

Det blir typ tokvarmt och Vince har avslutning på CK Master i Skatås och han är med i sin första cykeltävling.

Vi firar Vince 11 år med familjekalas med kärlekmumstårta och färska jordgubbar.

Det blir midsommarafton och våra vänner, familjen Malmros kommer från Örebro och firar med oss. Sillunch, jordgubbstårta och lite regn till dansen. En klassisk midsommarafton på västkusten. Vi avslutar kvällen hos oss på Lillegården med Malmros och Herbertsson, vi grillar har femkamp och badar. Så fina vänner vi har!

Jag fotar så mycket jag orkar för att lära mig min nya kamera jag investerat i.

Vi hänger på våra cyklar och åker ner till Borstahusen där vi hyrt en stuga en vecka. Vi får en ljuvlig vecka med en massa mysiga utflykter varje dag. Vi tog båten över till Ven - en plats som jag måste komma tillbaka till. Jag blev tokförälskad.

Lucia är hos en kompis och jag tar med mig pojkarna och åker till Marstrand med picknick och badkläder. En ljuvlig dag som man inte vill ska ta slut över huvud taget.

Vi blev utbjudna tillsammans med Herbertsson till Adlers på Dyrön. Vi solade och badade och avslutade dagen med pizza på bryggan och ytterligare ett kvällsbad innan vi tog båten hem. Jag med jordens huvudvärk, antagligen av vätskebrist. Men vilken dag vi fick - en dag jag fortfarande lever på.

Sommarfest på Öckerö med Marcus släkt enligt tradition som avslutade med att några badade frivilligt och några tydligen ofrivilligt. Lucia gjorde även sitt första magplask och var ledsen ända vägen hem till Torslanda stackarn. .

Vi tar bilen upp mot kusten och börjar i Grebbestad och fortsätter njuta av en dag på bästkusten med sol och bad och vi hittar en riktig pärla på Hamburgeö, Boviken. Avslutar med pizza och musslor på restaurang i Hamburgesund. Ytterligare ett ställe som jag måste besöka igen! Note to myself.

Fortsätter att öva med min nya kamera.

Vi firar 19 år som gifta och Marcus ordna barnvakt och tar med mig på ett dygn i Fiskebäckil. Vi skålar i champagne och badar i havet precis där vi bor. Äter gott på restaurangen och tar promenader i timmar.

Vi åker till huvudstaden för en helg med shopping och träff med Vince barnhemskusiner; Kalle och Ludvig. Vi måste ses i år igen. Vi ska bjuda dem till västkusten till sommaren, det får ett bli ett löfte till mig själv och grabbarna.

Kameran fortsätter gå varm.

På höstlovet åker vi ner till Småland. Äter älgstek hos brorsdottern med pojkvän och sätter en blomma på mammas grav. Saknar henne så - saknar att hon inte finns för mig och mina barn. Jag var lika gammal som Vince är nu när hon förlorade kampen mot sin cancer. Lilla mamma - inget är självklart

Vår vackra dotter fyller 8 år och hon har sitt efterlängtade kalas på 4H gården med hela tjejligan.

Det är fin dag när vi åker till Öckerö för att julbaka. Jag och Vince tar en promenad på hamnen mellan degarna.

Vi firar julafton på Lillegården tillsammans ed både mina och Marcus föräldrar och Marcus syster med familj. Den danske tomten kommer i år igen och vi hade tydligen varit mycket snälla med tanke på alla fina julklappar vi får.

Nyåret firade vi sedan in med våra vänner i Örebro. En perfekt nyår enligt mig, med god mat, härligt umgänge, roliga spel och en massa skratt. Per höll ett nyårstal och sa några fina ord om varje person - hur fint!?

Året 2019 har varit ett...medelår kan man säga. Inga större saker har hänt i familjen. Lycka är att vi har fått vara friska och har varandra. Det är det viktigaste för mig. Sedan vet jag fortfarande inte vad jag vill göra när jag är stor...längtar till att hitta rätt plats där jag kommer till min rätt och uppskattas för det jag kan. Längtar till att få ur mig all kreativitet. Hoppas att det blir ett bra fotoår, och kanske något samarbete på bloggen. Det är alltid roligt.

När jag skriver detta inlägget är det lördag och vi har precis städat ut julen, Lucia är och leker med kompisar och Vince spelar med sin bästisI kväll ska vi till familjen Adler tillsammans med Herbertsson och imorgon blir det en dag med våra vänner från Ljungskile. Sedan ytterligare två lediga dagar innan vardagen drar igång på allvar på onsdag. Ska jag vara ärlig så längtar jag lite i smyg till vardag och rutin, matlistor och träning. Jag har köpt träningskort på Nordic och längtar till att komma igång. Nu kör vi 2020!

  • 745 visningar

Gillar

Kommentarer

Maria Fredriksson
,
Vilken fin sammanfattning Marlene! Vackra bilder och fina ord! Önskar er ett fint 2020! /Maria