MITT 2021

Ännu ett annorlunda och lite konstigt år är till ända, och som vanligt vill jag summera året som varit. Det är ibland lätt att bli blind, och tänka att det bara har varit covid, restriktioner och inställda saker. Men när man ser tillbaka, så ser man att man hittat på en massa roliga saker där emellan. Nyåret, med förhoppning om ett covidfritt år med vaccinationer firades in och ramade in in hur hela 2021 varit, med grillad korv med vänner och Teams kahoot efter nyårsmiddagen själva på Lillegården. Vi tände eldkorgen och skålade in nyår med de grannar som också var hemma.

Vi fick snö och sol. Kan det bli bättre!? Underbart att få hänga med Andersson. Barnen leker så bra tillsammans och vi fick avnjuta kycklingwooken på muurikka pannan som tillagades över öppen eld.

Jag och mannen blev lite oväntat barnfria, då båda barnen hittade varsin kompis. Vi pälsade på oss, tog med oss kaffetermosen, och tog en långpromenad. Först förbi Mjövik för att köpa med oss vaniljhjärtan som vi avnjöt vi Bronsåldersviken där familjer samlats för att åka skridskor. Magiskt vackert!

En söndag träffade vi Elwira och Johan på Gunnebo slott för att fika semlor i vintersolen. Vilken vinter vi fick!

Jag fyller år! Som jag älskar att fylla år! Jag gick på fotvård och familjen lagade entrecote-tacos som de bjöd mig på när jag kom hem. Till efterrätt min absoluta favorit, creme brulee. Lotta skickade så fina blommor till mig - det blev ett fint firande med de allra bästa!

Vintern fortsätter att vara god mot oss och vi träffar familjen E i Björlanda Kile för att grilla hamburgare och åka skridskor tillsammans. Fru E och jag skålar i bubbel också såklart! En dag att spara i minnesbanken.

Tänk att vi kommer iväg på skidresa även i år och detta året tillsammans med B! Fantastiska dagar i Kläppen, Vince testa på Bräda och Lucia och Noah hänger i backen hela dagarna. Vi måste träffas och äta utomhus, med de restriktioner som fortfarande finns. Men det går ju bra det också!

På sportlovet åker jag och Lucia på SPA, en julklapp från mig som nu börjar bli tradition. Detta året lyxar vi till och med till det med övernattning. Vince kompis Bertil kommer en dag och vi testar att spela Padel tillsammans för första gången. Vi hann med en utflykt till Strömsund också, för att andas havsluft.

Och sedan kom påsken, och Marcus födelsedag. Vi bjuder hem storfamiljen på påsktallrik och tipspromenad. Fortfarande måste vi träffas utomhus eftersom alla inte är vaccinerade ännu.

Stackars Vince har aldrig varit så sjuk som denna våren. Förkylning och allergi avlöser varandra och han får ställa in flera saker. Det som var tråkigaste var såklart att inte får följa med till Isaberg när klassen åker på klassresa för att avsluta 6:an. Han får även stanna hemma med Marcus när jag och Lucia åker ner till Växjö för att bo på hotell och fira pappas födelsedag på Villa vik. Vi får sitta i ett eget rum, och blir serverade så god mat och dryck. Mysigt att få åka iväg med bara Lucia, fast vi saknar grabbarna såklart.

En dag på sommarlovet träffar vi Josefine och Estelle och åker Ocean Bus. Lucia blir hastigt dålig sedan och vi fick snabbt åka hem. Hon får feber och är hemma några dagar med negativt covid.

Om ni frågar barnen så var det absolut bästa på hela sommarlovet att åka till Finnerödja med sina kompisar. Vilka dagar vi fick tillsammans. Så roligt för stora och små! Jag är nästan villig att hålla med barnen, det var en riktig höjdare!

Sommaren är fin och Vince får en dag hänga med Adrian för att åka båt och bada från båten. Lycka!

Vi bjuder hem Föräldragruppen på asiatiskt och bad i den lilla poolen för barnen. Vilket gäng vi är! Älskar att hänga med med dessa underbara människor - de förgyller mitt liv!

Vår älskade Kerstin tar studenten och vi åker till Örebro för att fira henne och få krama på resten av familjen! Älskade vänner!

En grym midsommarhelg i Långasjö med en massa familjer! Sillunch, massor bad, leka, grill och allt som hör midsommar till!

Ingen sommar utan Smögen! Vi träffar B, som bor där delar av sommaren. Josefine som är från Smögen har byggt ett mindre sommarhus på föräldrarnas tomt och träffar upp oss på bryggan för lite god mat och en drink.

Vi har bokat en stuga i Beddingestrand bara med familjen. Vi gör mysiga utflykter varje dag tillsammans. Vi badar, spela minigolf, äter glass i mängder på dagarna, och dricker rosé på kvällarna. Sommarsverige när den är som bäst!

Vi åker ner till Halmstad över dagen för att träffa Vince barnhemskusin Calle med familj i deras sommarhus. Maria och Jonas bor vanligtvis i Stockholm, så mysigt att vi kan träffas ibland eftersom vi delar så många minnen ihop!

I Augusti bjuder vi in till "Hela 2020 på en dag" - vi bjuder våra vänner för att överraska dem med att förnya våra bröllopslöften. Alla bidrar med att representera varsin högtid som vi missat under pandemiåret och det blev en lyckad kväll i partytältet där alla bidrog med aktiviteter och mat. Så roligt att arrangera denna typen av fester tycker jag!

Hösten är fin och äntligen fick jag mig en tur till Wiared. Catta och Inez följde med. Så mysigt, trots galet mycket folk.

Äntligen blev vår Danmarksresa av. Vi skulle åkt för att fira Elwira 40 år 2020, men nu kom vi äntligen i väg 1 år senare. Så otroligt härliga dagar med underbara tjejer. Shopping, god mat och dryck och som jag skrattade. Längesedan jag skrattade så mycket! Bästa i år!

Vi bjuder in till julbak med kompisar på Marcus jobb. Vi bakar lussebullar och pizza så det står härliga till. Sedan träffades tjejerna för Afternoon The på Dorsia, så otroligt mysigt. Att få sitta tillsammans och bara prata och dela med sig om det som är viktigt i livet. Det är vänskap det!

Snön kommer på besök till Torslanda. Så vackert! Hela familjen tar långpromenad och besöker Tumlehed Gårds julmarknad och avslutar med att åka hem och baka pepparkakor på Lillegården.

Och så kom julafton, och vi var äntligen friska från flera veckors förkylning. Vi firade på Öckerö med Öckeröfamiljen och Fiskebäcks flickvän. Julafton bjöd på strålande sol, och till och med lite snö, massa god mat och fina julklappar till stora och små. Annandagen firar vi ho oss på Lillegården med kalkonmiddag.

I mellandagarna är vi ledig och tar en utflykt till Bottenstugan. Så skönt att komma ut och röra på sig och få frisk luft.

Nyårsafton firas hos Andersson i Alingsås. Lille Sunny var med också. Martin och Jenny fixade förrätt med kräftbakelser med salta chips och löjrom. Huvudrätten som Madde och Mikael bjöd på; varmrökt lax med hjortronsås och pressad potatis. Konditorn hade bakat nyårstårtan med chokladmaraäng, vaniljpannacotta och chokladmousse med salt karamell.

Nyåret skålades in med äkta bubblor, fyrverkerier och tomtebloss. Nu hoppas vi att 2022 kommer bjuda på ett bättre år än mellanåret 2021, där man mest väntat på att pandemin ska ta slut och försvinna för alltid. Hela året ligger som ett oskrivet blad redo att fyllas med nya härliga minnen. GOTT NYTT ÅR VÄNNER!

  • 0 visningar

Gillar