Mitt IKIGAI

Tre steg. Jag har tagit tre steg på den slingriga stigen. Vägen är lång, idag vet jag inte hur lång min väg är eller om jag någonsin kommer fram. Men ramarna är satta och jag har kunnat kanalisera ner min dröm och stigen är något rakare.

En fotopromenad i Hisingsparken för någon vecka sedan i min ensamhet fick mig att landa och se målet tydligare.

Jag har under några veckor gått till en terapeut som har hjälpt mig att se allt lite tydligare. Jag har orkat tänka mina tankar och tänka klart utan att släppa iväg drömmen. Att vid första träffen vara famlande och sökande till att bara på några gånger satt ord på vad jag vill och vad som är min styrka.

Att komma fram till att man inte alltid måste göra det man tror är det rätta, utan att man faktiskt kan lägga det som hindrar och står i vägen i en låda och stänga locket. Att få texten till sig som blev en viktig del i läkeprocessen:

"Slösa inte bort tiden med att umgås med människor som förminskar dina drömmar. Sök dig till människor som inspirerar och utmanar dig, lyfter upp dig och gör dig bättre"

Mitt smycke "Mustard Seed" från ZOE HOOP som jag bär varje dag runt min hals ger mig styrka och mod. Det ger mig påminnelsen om att det allra minsta fröet på vår jord kan växa och bli så stort att himlens fåglar kan bygga bo i dess skugga. Smyckesdesignen Caroline berättar om smycket:

Ibland har vi svårt att se vårt eget värde. Det här smycket är en påminnelse om att den minsta idé, talang eller gåva som du har är dyrbar. Hamnar den i rätt jord, kan den växa och bli stor, till glädje för andra, precis som ett senapskorn kan bli ett stort träd.

Gud ser att du är full av potential och han älskar dig. I Hans ögon gnistrar du och det du bär inom dig vackrare än kristallen. Bär berlocken som en påminnelse på att du är fantastisk.

Jag förstår att detta är mycket otydligt och flummigt för den som inte är jag. Men jag har kommit på vad som är mitt IKIGAI. Kanske ska ni få följa med på min resa, vi får se vart det bär.
IKIGAI är ett japansk begrepp och ordet står för det som får oss att gå upp på morgonen. Balans och harmoni. Det som ger livet syfte, mening och mål och gör att vi känner glädje och tillfredsställelse.
Vad är ditt IKIGAI?

  • 489 visningar

Gillar

Kommentarer