Nyårshelg i Örebro

GOTT NYTT 2020! Hoppas ni haft ett fint nyår och en bra start på det nya året! Vi har i kväll kommit hem från Örebro där vi firade nyår med våra vänner, familjen Malmros. Vi åkte upp på nyårsafton och hjälptes åt att förbereda nyårsmiddagen som vi inledde med alkoholfritt bubbel som vi hade med oss. Det är alltid just alkoholfritt med familjen Malmros och det är så fantastiskt att vi har aldrig så roligt och skratta så mycket än som när vi är med just dessa goda vänner. Lotta min fina randiga karamell för dagen. Och maken stilig med vitt skjorta och svart fluga.

Den vackra ljusstaken är arvegods från Pers sida och de långa herrgårdsljusen jag hade med mig passade fint för kvällen. En klassisk räkbomb till förrätt inledde vår nyårsmiddag- så mysigt att Lotta och Per vän Petra kom till middagen också.

Till huvudrätt fick vi "Pers Kött" vilket innebär att Per grillade kyckling och fläskfilé som det serverades potatisgratäng till och en så god sallad på kronärtskocka och grillad paprika. Båda våra barn ville såklart sitta bredvid Anton. Kerstin firade med sin pojkvän på annat håll.

En fantastisk efterrätt med egengjord glass och parfait samt färsk mango och maränghjärtan samt en chokladkaka i botten. Sedan spelade vi spel - oj, vad vi spelade spel. Och vi skrattade så där mycket som jag nyss beskrev. Timmarna gick fort och tolvslaget närmade sig....

Vi tände facklor och promenerade till Sörbybacken är vi stod på första parkett för att se fyrverkeri skådespelet. Skålade i bubbel och önskade varandra ett gott nytt år innan vi gick tillbaka till det röda huset i skogen och somnade proppmätta och helnöjda efter en lyckad nyårsafton.

Det blev nyårsdag och vi blev serverade en brunch innan vi åkte till Karlslund. Så skönt att komma ut. Lotta och jag tog en promenad och barnen lekte och tände grillen där vi grillade vår lunchkorv. Aldrig smakar korv så gott som just ute i det fria.

Lotta och jag åkte tillbaka till huset medan barnen och papporna åkte och bowlade. Resten av kvällen så hängde vi tillsammans, åt Djungelkyckling och spelade ännu mera spel. Timmen blev sen även denna kväll och vi sov länge idag. Tog en uppfriskande promenad och tittade på kalkbrottet. En magisk plats. Motvilligt kramade vi familjen hej då och vi pratade redan om nästa gång vi ska ses. I skrivande stund så sitter barnen och spela Minecraft med Anton så vi hör hans härliga dialekt ända till TV-rummet. Tänk att det är ett nytt fräscht år, ett nytt oskrivet decennium. Undrar vad man ska fylla det med?

  • 444 visningar

Gillar

Kommentarer

Lotta
,
Tack för härliga dagar tillsammans och att få fira in det nya året med er! 🎉🥰 Idag lyckades jag komma iväg på årets första träning...jag har några munkar 🍩 som behöver jobbas bort 😁.