Pappa 80 år

Här på Villa Vik i Sandsbro utanför Växjö firade vi min pappa förra lördagen som snart fyller 80 år! Här bodde operasångerskan Christina Nilsson 1906. Nu är Villa Viks Matsalar renoverad till en högklassisk restaurang. Det var en strålande vacker lördag och vi var ett 30-tal från både pappa och Eivors sida som träffades för att fira pappa.

Vi serverades ett glas bubbel när vi kom, en fantastisk buffé dukades upp och Marcus och jag höll ett gemensamt tal - där vi bland annat räckte över vår present. Pappa har nämligen sagt att när han blir gammal ska han börja bära hatt. Och vad kan vara bättre än en Stetson hatt. Ytterliga en present från mig kommer bli en fotobok från firandet. Eftersom han inte har fått den ännu så tänker jag bara visa ett fåtal bilder från festen.

Efter middagen så gick vi ut i parken och promenerade vid Toftasjön. Barnen fick leka av sig och det var så skönt att komma ut en stund innan tårtan med kaffe och avec serverades.
Jag och min syster och hennes svärdöttrar fastnar på en mobilbild som jag får skickad till mig. Kul att få vara med på i alla fall en bild, det är ju inte för ofta man själv är med. Ha ha ha - känner du igen dig?

Pappa bokade en övernattning till oss på Toftastrand och vi bodde över i stugan som ni ser längst ner till vänster i bild. Precis nere vid sjön. Här är vår frukostutsikt. Magisk söndagsmorgon med god frukostbuffé i vacker miljö.

Det kändes som en liten minisemester för oss, att få bo över. Barnen uppskattar det jättemycket nu också, att få sitta och äta frukost i lugn och ro länge....i alla fall till en familj med två små stökiga barn kom och levde rövare . Vi gick istället ner till sjön, och promenerade ut på bryggan innan vi checkade ut för att åka hem till pappa och Eivor och åt lunch och så vidare till storebror i Gemla för att hälsa på deras lilla hundvalp Ronja. Vilken helg vi fick - och tänk att jag har en pappa som snart är 80 - det var värt att fira!

Gillar