Påskfirande på Lillegården

Vilken fantastisk påsk vi har haft. Håller ni inte med? Oavsett vart man har befunnit sig denna helg så har man fått njuta av fantastiskt väder. I Torslanda har vi haft sommartemperaturer och vi är mer än nöjda med de dagar vi fått uppleva tillsammans med nära och kära. I fredags kom barnens morfar och "mormor" och barnen bakade cupcakes som vi avnjöt ute på altanen. Härligt gula med massa godsaker både på och i. På kvällen tände vi grillen och det smakade gott med kyckling, rotfrukter och grillad majs och en god Ripasso till det. En mycket fin långfredag.
På påskafton kom svärföräldrarna på påsklunch. Hela pensionärsligan som Vince sa. Ha ha ha ha. Lucia hade sin gula Pomp klänning och kaninöron såklart. Vi dukade tillsammans hon och jag, fyllde små äggskal med blommor, vek servetter och placerade ut varsin chokladkanin.

Sallad med grönkål, polkabetor, gulbetor, rädisor och mozzarella var gott och fräscht till köttbullar (som Vince hade gjort) Lammprinskorv, sill, ost, färskpotatis, gravlaxröra, fröknäcke, farmorbröd och...tror inte jag har glömt något!

Äggen hade jag picklat med rödbotor över natten. Tycker att de blir så himla fina. Lucia hjälpte till att dekorera med majonnäs och dill.
Jag hade förberett en träskiva med mossa där man ställde sitt ägg med blommor. Det blev en fin bordsdekoration.

Skogen bakom huset är full med vitsippor.

Konditorn (ja, jag kallar honom fortfarande för det- trots att han nu är säljare) hade såklart bakat påsktårta. En god prinsess blev det i år.
Min duktige säljare till man fick pris i år för årets näst bäste säljare i Sverige och fick då ett presentkort på Cervera. Gullig som han är så köpte han George Jensens Bernadotte termos till mig som jag önskade mig så mycket. Den gula asken rymmer massor av goda téer från Sockermajas i Torslanda.

Ett påskägg fullt av godis på efterrättsbordet såklart! Defina ägget gjorde min svägerska till mig för många år sedan.

I år ville även Vince göra en påsktårta. Och skapelsen ovan har han gjort helt själv. Massor av choklad, grädde och frukt. Smarrig och jättefin tycker jag. Så duktigt att han fixade denna helt själv!
Svärföräldrarna åkte hem till Öckerö för att gå på ytterligare påskfirande och vi passade på att slappa ute på altanen i kvällsolen innan jag dukade upp färska räkor med en flaska bubbel. Vi firade att jag denna dag hade varit frisk 14 år från min bröstcancer! Försöker alltid fira just med bubbel och skaldjur då detta är det godaste jag vet. Påskafton var alltså inget undantag. Väl värt att fira! Fuck cancer!

Det blev påskdagen och vi åkte ner till Sillvik efter frukost. Något kyligare i vinden denna dag, men underbart vackert. Lite lekplatslek, promenad på klipporna och en fika på takterrassen på Carls Café fick det bli innan vi åkte hem till Lillegården igen. Poolen var uppvärmd och barnen badade medan vi andra njöt av solen innan min pappa och hans Eivor åkte hem till Växjö igen.

Jag säger det igen; vilken otroligt fantastisk påsk vi fick! Det här gav mig så mycket energi så jag ska säkert orka jobba de fyra dagarna som är kvar av denna veckan! Och nästa vecka är det kort vecka igen och nya trevligheter väntar!

  • 710 visningar

Gillar

Kommentarer