Platinan - mitt nya kontor 

Hej, detta måste varit en av mina mest intensiva veckor någonsin på COWI. Men också en av de roligaste då vi i måndags flyttade in i nybyggda Platinan precis vid Hisingsbron. Vi är de första hyresgästerna, tätt efter oss kommer Scandic att flytta in med åtta våningar under oss. Sedan kommer Poppels och Ahlströms flytta in efter sommaren. Svenskt Näringsliv hörde jag ryktas om också. Nytt för mig blir att åka buss till och från jobbet och att sitta i landskap. Än så länge känns det inte som jag ska jobba här på riktigt, utan mer att jag är här på besök, konferens eller så.

Platinan är utnämnd till en av de fulaste byggnaderna i Göteborg. Men jag kan verkligen inte hålla med - jag tycker den är riktigt snygg där den står och blänker kaxigt mitt emot Läppstiftet.

Jag och Malena stod och välkomnade alla när de kom på måndagsmorgonen. Goodiebags delades ut medan DJ spelade nere i den gemensamma entrén.

På våning 9 har vi vår COWI reception, så trevligt och välkomnande att komma in här och mötas av Anna& Becks och alla andra på FM. Trivs så bra att jobba med just detta gänget.

En trappa upp, på våning 10 huserar vi på Industri. Här har vi flera ställen där man kan sitta och ta en kopp kaffe, riktigt snygga danska möbler som ger en modernt intryck.

Flera sitter och har en fantastisk utsikt mot Läppstiftet och Hisingsbron. Jag sitter i Atriumgården tillsammans med resten av Management. Jag har inte riktigt känt in hur det känns att sitta i landskap, men jag tror att det blir riktigt bra!

Vasa kronan bjöd på eftermiddagsfika och på tisdags kvällen bjöd COWI på AW, där vi dukade fram Smörrebröd och en massa god dryck. Så kul att äntligen få träffa resten av mitt Adminteam. Vi hamnade såklart i köket där vi smidde stora planer för framtiden. Det gav mig framtidstro - på att det kan bli riktigt bra.

Inte nog med inflytt, kraschad dator, tusen frågor, fotograferande i dagarna tre, jagande av påskägg till kunder som var på vift så kommer jag nu att jobba i mitt första projekt sedan jag började för 9 år sedan. Jag kommer sitta som Administrativ resurs för vårt Swedish Biofuels uppdrag. Fredagen avslutades på ett möte med min KMA, där jag fick en genomgång av mina arbetsuppgifter som drar i gång redan nästa vecka. Pirrigt värre att gå in i ett sånt här stort projekt.
Tårtor beställde jag från Ahlströms som vi firade med på fredagsfikat.

Som sagt, en galet intensiv vecka där man näst intill känner sig som nyanställd med nytt kontor och nya arbetsuppgifter. Men detta kanske är precis vad jag behöver nu efter så här många år på samma ställe.

Är det någon av mina bloggläsare som också jobbar i stan och vill ta en lunch någon dag så är det bara att höra av sig.

  • 0 visningar

Gillar