Semester med min Växjöfamilj

Nu har Marcus börjat jobba efter 3 veckors semester och jag har 2 veckor själv med barnen. I tisdags tog jag min nya lilla pärla och åkte ner med barnen till Björkäng där min bror med familj hade hyrt en stuga. Efter lunch så tog vi oss ner till den fantastiska sandstranden. Varmt i vattnet och man kunde ligga i hur länge som helst. Mina brorsdöttrars pojkvänner busande inte bara med barnen utan de passade även på att spela strandtennis medan vi andra solade.

Vi svalkade oss med glass och åkte sedan till Österöö fårfarm där man fick klappa fåren. Vi handlade lite marmelader och ostar som vi kunde njuta av innan grillmiddagen (observera att detta var innan grillförbudet)

En liten pratstund.
Och lite gos.

Väl tillbaka i stugan spelade vi Mölki och lekte med Anna-Mie och Johans hund Keyla. Så härligt att få hänga med barnens söta kusiner med pojkvänner och föräldrar innan vi åkte hemåt i den fantastiska solnedgången.
Det blev onsdag och jag plockade in fantastiska hortensior från vår trädgård. Förberedde Ramslökssoppa med vitlöksbröd som vi bjöd min Johanna och hennes Markus på när de kom för att övernatta en dag hos oss i Göteborg.
Efter lunch åkte vi ut till Hönö för att kika i butikerna. Jag shoppade på Zillstar rean. Varsin glass vid hamnen innan de modiga badade vid fyren bakom Tullhuset. Eftersom det nu blivit grillförbud på Västkusten så fick vi göra i ordning våra Halloumiburgare på stekpannan och det inplanerade badet i poolen fick ställas in då vi inte kunde elda i poolen. Kvällen avslutades istället med kortspel och någon öl.

Torsdagen bjöd på ännu en strålande dag med upp mot 30 grader i luften. Vi fixade iordning lunch och stannade på Sockermajas för att köpa med oss av de goda kanelbullarna. Sedan tog vi oss ut till Grötö där vi spenderade hela dagen med bad och en strålande räddningsinsats av Vince som räddade Markus mobil som råkade trilla ner under bryggan.
Nu har vi vinkat av de unga tu som åkte in till stan för att äta på Tapas restaurang och spendera en stund på Liseberg innan de körde hem till Växjö igen.
Så mysigt att få rå om dessa härliga ungdomar i dagarna två. Barnen älskar att få vara tillsammans med sina stora kusiner.

På lördags ska jag fota ett bröllop och på söndag kommer pappa och Eivor för att vara tillsammans med oss några dagar. Det ser vi fram emot. Vilken sommar vi har!

Gillar