Semesterplaner

Gillar ni precis som jag och planera semester? Jag har många drömmar och planerar gärna många år framåt i tiden, inte minst genom att spara pengar och läsa på om olika resmål. Bilden ovan är från när vi åkte skidor i Branäs för 2 år sedan. Förra året blev vi sjuka i influensan och vår skidresa med familjen Bystedt blev tyvärr inställd. Vi har haft en sådan otrolig otur då vi bokat tre skidresor med våra vänner, men bara kunnat åka en gång. Vi har alltså varit sjuka varsin gång. I år kan inte familjen åka med av andra orsaker, men vi har bokat en skidresa trots allt, bara vi. I mars åker vi till Sälen, vi ska testa Kläppen. Vi har bokat en stuga som har tillgång till bastu och badtunna. Här hoppas jag att vi kan njuta på kvällarna efter att vi åkt skidor och varit ute hela dagen. Jag funderar på att boka en privat skidskola någon timme- jag skulle behöva det. Nu åker ju till och med barnen ifrån mig. Ha ha ha. Är det någon som varit i Kläppen, vad tyckte ni i så fall?

Något jag personligen ser fram emot ännu mer är en långhelg i maj i Trysil. Vi har hyrt en stuga av en kollega till mig, som ni hittar HÄR. Vi hoppas och håller tummarna för att snön är borta då och att våren har börjat titta fram. Vi har nämligen tänkt att cykla MTB. Marcus och Vince ska ta med sig sina cyklar, och Lucia och jag ska hyra cyklar där. Jag har tänkt att vi ska hinna gå på badhuset och kanske köra höghöjdsbana också. Härligt med aktiv semester, vara ute och andas frisk luft, laga god mat och spela massa roliga spel. Det verkar som att vi får sällskap av Bystedt - då de har tillgång till en stuga också.
Det kommer bli toppen oavsett.

Sedan kommer sommarsemestern och vi har faktiskt inte bokat något ännu, men har lite olika tankar och idéer. Vi har nog max 4 veckor var i sommar, och vi kommer nog överlappa varandra med någon vecka. Barnen kommer antagligen gå på två sommarläger var. Jag har redan bokat Lantbruksläger på 4H gården vecka 33, precis som förra året. Sedan kommer Lucia gå på ett gymnastikläger och Vince antagligen ett MTB lägermed CK-master.
Men tror nog att vi kommer hålla till på hemmaplan, på västkusten i sommar. Det enda jag vet just nu är att jag vill till Varberg och gå på Hallifornia. 16-18 juli. Vi har frågat ett par vänner om de vill hänga på, men inte fått svar ännu. Nu letar vi något bra boende dessa två nätter, någon som har tips eller som är sugen på att hänga på så kan ni hojta till, Ni vet vart vi finns.

Sedan kommer vi till vecka 35 och vi kommer åka till Franska Rivieran och Villefranche sur Mer som ligger precis mitt emellan Nice och Monaco. Vi har hyrt DETTA boende. Vi har redan lämnat in ledighetslappar för barnen, då de kommer missa första hela veckan i skolan. Men vi vill åka just denna veckan för vi firar 20-årig bröllopsdag! OMG! Fattar ni, 20 år! Först tänkte vi åka tillbaka till Västindien, dit vi åkte på vår bröllopsresa, men rädsla för att både vi och barnen skulle bli för rastlösa där så fick vi tipset från en vän att åka till Franska Rivieran - där vi både kan bada, shoppa och göra massor av utflykter.


Vi längtar redan så mycket hit. Tänk att få vakna upp med denna fantastiska havsutsikt, gå till det lilla bageriet och köpa frukostfrallorna, kanske croissant - det gillar barnen. Frukosten kommer vi kunna äta en av våra två balkonger. Sedan ska vi göra utflykter varje dag, kanske med tåg eller bil, till fots eller med cykel.

Till lunch kanske det blir en lätt fransk sallad med ett glas iskallt glas vitt eller rosé. Ibland kommer vi gå på restaurang och äta middag ibland handlar vi på matmarknaden på torget utanför lägenheten och tillaga tillsammans. Men just den 26 augusti, på själva bröllopsdagen har vi fått ett tips på en fantastisk restaurang i Nice Le Plongeoir. Här tror jag nog vi kommer äta en fantastisk middag och skåla i champagne med en vidunderlig utsikt. Tar gärna alla tips vi kan få om Franska Rivieran. Det är första gången jag kommer åka till Frankrike över huvud taget. Som jag längtar!

Så här kommer vår sommar se ut i stora drag. Det känns bra. Detta är första året som vi inte har några föräldradagar kvar och min arbetsgivare har precis kommunicerat ut att de ska minska våra fridagar samt frysa vår semestertrappa som gör att vi får några dagar extra när vi är äldre. Detta innebär att jag endast kommer ha 25 dagars semester, förutom de dagar jag sparat från tidigare år. Det känns tufft att få ihop den ledighet som man önskar.
Sommarlovet är långt, jullovet likaså och där emellan har man höstlov, sportlov, påsklov och studiedagar. Som tur är så blir barnen äldre och de klarar sig en stund själva. Men än så länge är det för tidigt att vår lilla tjej att vara hemma själv med brorsan en hel dag själva. Ja, vi får se hur vi löser detta. Tur att man kan jobba hemifrån någon dag - det hjälper ju till.

Hur många semesterdagar har ni? Många av mina närmsta vänner har 31 dagar efter 40 år och ibland möjlighet till löneväxling där man kan omvandla semesterersättningen till semesterdagar. Fantastiskt tycker jag - och något jag hoppas min arbetsgivare kan ta efter! Ledighet är viktigare än pengar för mig!

Men än så länge är det bara januari, men trots det så känns det som vår i luften! Vi hoppas att det kommer lite snö och kyla så vi får några fina skiddagar i mars. Vi börjar där och ser vi hur resten av året utvecklar sig,,,

  • 1 023 visningar

Gillar

Kommentarer