Söker vänner där vi bor

Här är jag i mitt kök i Torslanda. Vi har det väldans bra här i vårt hus. Vi älskar vårt liv här - och det vi skapat tillsammans. Men trots allt är det något vi saknar. Det har varit svårt att sätta fingret på det. Men nu har vi nog kommit på det. Vi saknar vänner här i Torslanda. Visst vi har många bekanta. Föräldrar till barnens kompisar, grannar och så. Men vi har inga vänner att umgås med. De där vännerna man spontant skuttat över till med en flaska vin till, tänder grillen tillsammans med eller tar en promenad med. Våra barn har också alltid haft det svårt med kompisar. Vanliga skoldagar går bra. Men på helgerna är det oftast ensamma. Det är svårt att erkänna att det faktiskt är på det sättet.

Det är ju inte det att vi saknar andra vänner. Vi är ett stort gäng som hängt ihop i 20 år. Men det bor inte här i Torslanda. Och det är långt för barnen att ta sig till Önnered, Ljungskile, Fiskebäck och Alingsås. Även om Lucia faktiskt har sovit över hos sin kompis i Önnered i natt. Så efterlängtat. Det är absolut inger fel på våra vänner - men det bor för långt bort tycker vi....

Men ni som känner mig vet ju hur jag är. Jag älskar att ta tag i saker, och driva projekt. Så nu har jag tagit tag i saken och börjat planera en Cykelfest i Torslanda, vet ni vad det är?
Jo - man är flera par/familjer som är indelade i grupper om 3 eller fyra stycken som äter förrätt hos ett par, cykla vidare till nästa par där man efter huvudrätt och så äter man efterrätt hos sista paret. Jag skickade ut frågan till några jag kände i Torslanda, och det började genast sprida sig och på bara en vecka så är vi över tio familjer som redan sagt att de vill vara med, och det försätter trilla in familjer. Så kul. Jag kommer hålla anmälan öppen till siste mars och i april kommer jag dela upp oss i grupper och skicka ut vilka som gör vad.
Tänker att detta är ett jättebra sätt att lära känna fler folk i Torslanda- kanske någon som man sedan faktiskt kan skutta över med den där flarran till senare i sommar. Och tänk om barnen kan få fler vänner på närmre håll.
Är du intresserad av att vara med eller om du vet någon annan så får ni gärna maila mig på bagleborn@gmail.com.

  • 1 201 visningar

Gillar

Kommentarer