Sommarträff med föräldragruppen

Förra lördagen bjöd vi hem våra vänner från Föräldragruppen. De två familjerna som vi fortsatt hålla kontakten med sedan vi träffades på den förberedande adoptionsutbildningen som vi gick 2007. Sedan kom våra fyra efterlängtade barn i en strid ström efter det. Födda i varsitt asiatiskt land: Vietnam, Taiwan, Filippinerna och Korea.
Vi passade därför på att laga asiatisk mat. Vad kan vara godare en dag som känns som sommar.

Till förrätt bjöd vi på friterat rispapper med räkor, gräddfil och gräslök. Något jag dock ska komma ihåg till nästa gång är att INTE lägga gräddfilen underst. Borde ju förstått att pappret gick sönder av det. Men goda och festliga var dem allt och mycket uppskattade av våra gäster, stora som små.

Ett dopp i lilla poolen. Med betoning på LILLA. Nästa år kanske det står en större här. Tror ni jag lyckas övertala mannen?

Till huvudrätt bjöd vi på Vietnamesiska Banh Mi. Receptet jag gjorde hittar ni HÄR
Jag gjorde en sötsur kålsallad till med grönkål, morötter, rödlök och thaibasilika och koriander till. Även en stor skål pommes för de som ville ha det. Det känns som vi ÄR i Vietnam sa våra vänner. Kan man få bättre betyg som värdinna?

Vår lilla prinsessa, enda tjejen i gänget. Där trivs hon bra!

Till dessert bjöd konditorn på vit chokladmousse med rabarberkompott. Timmarna flög iväg och vi hade så trevligt så det är inte klokt. Tänk att vi nu känt varandra 14 år! En stor del av mitt vuxna liv. Låt oss för alltid hålla kontakten! Längtar redan tills vi ses i Pojkebo til l sommaren. Tack för att ni finns i mitt liv, tack för fina blommor och hjortronsylten som vi behövde påfyllning av.

  • 240 visningar

Gillar

Kommentarer