SPORTLOV I TORSLANDA

Ett sportlov som har firats på hemmaplan, i Torslanda. Barnen är stora nu och klarar det mesta själva, trots allt är det mysigt att få tid att göra lite roliga saker tillsammans, Marcus jobbade hela veckan, men jag tog ledigt halva måndagen och hela torsdagen. I måndags var det Alla hjärtans dag och jag väckte barnen med frukost och varsin polkagrisklubba. Vi åkte sedan till Sörredsbadet eftersom Vince skulle göra sitt simtest som han missade i skolan då han var sjuk, Lucia och jag passade på att simma och leka lite under tiden. Sedan åkte vi och åt Alla Hjärtansdags lunch med Thaibuffe, typ barnens bästa! Jag åkte till kontoret efter lunch medan barnen slappade hemma.

På tisdagen kom Lucias fina kompis Molly, som flyttade från Torslanda till Eriksberg. Molly och Lucia leker så ofta det kan, men det blir ju helger och lov på grund av avståndet. Vince och kompisen Alice tog bussen in till stan för att bland annat köpa en Skateboard och kika runt i affärer. Så kul att de är så stora nu så de kan börja åka in själva med buss.

På onsdagen var jag tvungen att åka in till kontoret igen, då kom farmor och farfar hit och var med barnen och Molly som hade sovit över. Vince fortsatte att bygga på sin Enduro cykel som snart börjar bli klar. Imponerad av hur han kunnat bygga i princip allt själv. Drömmen om ett eget cykelmärke och designade MTB-kläder har nog inte blivit mindre. Ni vet vart ni läste det först!

I torsdags var det dags att gå på vårt årliga SPA. Lucias julklapp tredje året i rad. Vi är så nöjda med Arken SPA som inte ligger långt från oss i Torslanda,

När vi var nöjda med allt badandet så gick vi upp till massagestolarna och njöt av solen som strömmade in. Sedan blev jag spöad i biljard innan vi båda tog varsin ansiktsbehandling. Kändes lyxigt att även jag fått en behandling i födelsedagspresent. Vi avslutade besöket med lunch innan vi mötte upp Vince på Kulturhuset Vingen för att se filmen Comedy Queen. En fantastisk bra film om ni frågar mig! Vince var tyvärr inte kvar och såg slutet då kompisar drog och han åkte vidare. Lucia blev senare upphämtad av Mollys pappa för Tacomys och sedan Kungsbacka badhus på fredagen när både jag och Marcus jobbade igen.

Ok, vi har inte varit i bara Torslanda detta sportlovet. I går åkte vi till min hemstad Växjö för att träffa min poppa och hans Eivor om bara för ett dygn. Efter en smarrig lördagsmiddag med oxrullader och alla klassiska tillbehör så lämnade vi "de gamle" hemma en stund och åkte först till vattentornet, även kallat Ekotornet pågrund av att de ekar något helt otroligt där. Vi åkte sedan till Samarkand och barnen köpte lite kläder. Kvällen avslutades med Mello och mys.

Vi vaknade upp till en strålande vacker söndag och efter en "hotellfrukost" a la Eivor så tog Marcus och jag en härlig långpromenad runt Växjösjön med en liten avstickare mot Storgatan och en paus vid vattentorget där vi satt i solen och njöt av det som nästan kändes som vårsol.

Nu är Sportlovet över och imorgon börjar skolan igen för barnen. Men det blir bara fem dagar innan de tar ledigt några dagar då även vi ska åka på en efterlängtar skidsemester.

  • 0 visningar

Gillar