Stora Tumlehed Gård

Förra helgen, när vi hade besök av Vinces kompis Bertil så åkte vi på en utflykt till Stora Tumlehed Gård. Det ligger bara några km från oss i Låssby. Här bor Pernilla och Olof - som flyttade från Stenungssund förra sommaren till denna fina gård. Marcus har börjar cykla med Olof, och jag har flera gånger tänkt att åka och besöka dem på gården. Förutom att man kan köpa Gourmetstyckat lammkött (som man måste beställa innan) så säljer de kransar av fårull och färgat ull som man kan ha i påskriset. Jag köpte Rådjursskrämmor av råull - då vi har problem med rådjur som äter upp allt gott vi odlar. Hoppas de nu dessa hjälper. Vi fick hälsa på hönsen och blev tokkärna i de Japanska silkeshönsen. Börjar lite smått drömma om att skaffa höns ändå. Är bara rädd för att man får massa råttor och möss på köpet - någon som vet?

Vi tog en promenad till Strömsund. Killarna var snabba ner för klipporna och lekte loss bland isflaken. Så härligt att komma ner till havet - barnen blir alltid så kreativa och påhittiga.

Jag passade på att fota lite medan Marcus tog barnen och gick en extra runda på klipporna. Sedan var det dags att laga en pastalunch och åka och testa Padel för första gången. Och det var så roligt! Längtar redan till att spela igen.
Vi fick en mysig helg tillsammans med Bertil innan han var tvungen att åka hem till Ljungskile. Önskar så att dessa killar bodde närmre varandra, så att de kunde träffas mycket oftare! Önskar också denna hemska pandemi snart är över. Den ställer till det så på alla håll och kanter. Tur att det börjar bli vår så att man kan träffas ute ännu mer än vad man redan gör.

  • 245 visningar

Gillar

Kommentarer