Tanumstrand istället för Trysil

I torsdags åkte vi till Tanumstrand för att bo över en natt. Egentligen hade vi bokat en weekend tillsammans med vänner till Trysil - men Norge är stängt och man får bara åka två timmar från sin bostadsort. Klappat och klart så bokade jag övernattning på hotellet med badpaket. Den andra familjen valde att cykla vid Läckö slott istället och de såg ut att ha haft riktigt trevligt och fint också! Vi hade med oss lunch som vi åt på bryggan när vi kom fram, tog en promenad på klipporna innan vi checkade in.

Vi fick ett av de fina familjerummen med balkong och utsikt över hamnen. Inte många båtar som låg i än. En fin eftermiddag fick vi med bad i både bubbelpool och vanlig pool med vattenrutschkana. Vi promenerade sedan strandpromenaden ner till Grebbestad och åt på en av restaurangerna precis vid bryggan.

Jag beställd fisksoppa och ett glas vitt, de andra pizza, öl och läsk. Vi hittade ett bord för oss själva. Det var annars ganska mycket folk som satt på bryggan och åt i kvällssolen. En promenad till ankaret, där balanstävlingen stod mellan Marcus och Vince. Vi hade även tävling i hur många steg vi kom upp i under dagen, tror någon av barnen vann med nästan 13.000 steg. Undrar vad jag sa när jag fotade bilden, eftersom alla verkar skratt ganska mycket.

En mysig promenad tillbaka till hotellet och vi fick njuta av solnedgången från balkongen. Nästa gång får det nog bli ett hopp från hopptornet. En lugn och stilla kväll, alldeles vindstilla och spegelblankt.

Efter frukost och en shoppingtur till sportshopen, där vi även passade på att äta lunch, så åkte vi till Hamburgsund. Fotade min vackra dotter mot den blå dörren på sjöboden. Vi promenerar genom massa vackra hus, drömde om att köpa ett hus här den dagen vi vinner massa pengar. Det är ju bara den lilla detaljen att vi inte spelar på något eller tar lotter. Men kanske någon vill ge bort ett hus någon gång till en trevlig familj - man vet ju aldrig!

Två modiga killar doppade sig i Pluret innan vi avslutade med att äta glass hos Marcus kund på Pipens glass innan vi åkte hem till Göteborg. Vi fick en trevlig utflykt tillsammans även om det inte blev som planerat - men det är mycket det här året som inte blir som planerat. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Vi har tur som bor vid kusten och kan åka både norr och söderut och komma till fantastiska sommarpärlor. Vilka är era bästa tips?

  • 481 visningar

Gillar

Kommentarer