Två platser på två dagar

Denna sommaren har jag låtit min riktiga kamera vila mer än vanligt. Fotat mer med mobilkameran och därmed har det blivit mer på insta än här på bloggen. Men förra veckan hängde jag den stora väskan på armen när vi åkte på två utflykter. Vädret blev något sämre när vi styrde bilen ner till Steninge och till Familjen Åkersten-Rosén som vanligtvis bor i Stockholm men har sommarhus här utanför Halmstad.

En kort promenad till havet med familjen som också har en son från Kien Giang i Vietnam. Maria och Jonas träffade vi när vi hämtade Vince. Kalle och Vince är vad man kallar barnhemskusiner. Växte upp de första 6 månaderna tillsammans.

Lucias hår färgade vi lila dagen innan, min älskade lilla flicka som har haft det bästa sommarlovet på länge. Hon har vuxit och blivit så stor. Och jag är så tacksam över att hon haft så många kompisar att leka med denna sommar. Snart börjar 4:an, ny skola och ny klass - och jag håller alla tummar för att det ska bli bra för henne och att allt gammalt groll är bortblåst.

För Vince och Kalle väntar högstadiet. Det är stort. Vi tackar Maria och Jonas för en trevlig dag, ömsom sol och ömsom regn. Rolig femkamp. Massa god fika och kebab som slukades. Vi ser fram emot nästa träff och jag hoppas att killarna ska börja hitta varandra mer och mer. Just nu är det lite trevande....men jag hoppas de snart inser värdet av att ha varandra, precis som jag gör över att ha denna fina familj i mitt liv.

Redan dagen efter så styr vi bilen uppåt land istället. Lucia får vara kvar hemma med farmor och farfar - då hon inte ville åka bil och hellre spela spel, äta BK och leka med kompisen Emmy. Vi andra tre åkte till Tullgrens urfina torp i Lundsbrunn. Tyvärr fick jag inga bilder med systemkameran. Men jag kan intyga att det är vackert in i minsta vrå. Vi blev bjudna på en fantastisk lunch, delikatessfat med lax och kallskuret, pasta och potatissallader och mängder med goda röror och grönsaker. Mums!

Efter den fantastiska lunchen och efterrätt på det så åkte vi vuxna till Handens Hus i Kinnekulle. Så mysigt ställe. Två fina inredningsbutiker där jag handlade några saker med mig hem. Så vackra omgivningar, med trädgårdskonst och blommor.

Hade lätt kunnat tänka mig en ballerina i trädgården på Lillegården. Visst är den fin!?

Solen tittade fram mer och mer, och hade det inte varit för att vi behövde åkt hem till Lucia så hade vi stannat kvar en stund till. Tycker det är så fint i Kinnekulle. Skulle vara roligt att åka på höstdagarna, om det blir något i år.
Vince lämnade vi kvar hos kompisen Alice - och de gjorde en massa roliga saker tillsammans som att vara på skateparken och gå på bio. Han längtade inte hem en sekund.

Imorgon börjar jag jobba igen efter 4 veckors ledighet. Kommer jobba mestadels hemifrån fram till skolan börjar den 18 augusti, sedan ser vi hur det utvecklar sig. Gillar ju att komma in till kontoret någon dag i veckan. Lite nya arbetsuppgifter väntar, då vi har lite omorganisation . Få se hur det kommer bli. Många har slutat hos oss på COWI, det känns så tråkigt - det kommer även in en drös med nya kollegor de närmsta veckorna, hoppas det kan ge även mig lite ny energi.

Gillar ju att jobba, men jag gillar även att vara ledig. Och från och med i år så har vi bara 25 dagars semester. Så nu blir det till att jobba hela hösten, och spara några dagar så man kan ta någon dag ledig i jul. Hade önskat att kunna ta någon dag i samband med höstlovet, men det har man ju inte råd med... måste nämligen även tänka på att börja spara inför vår långresa som jag hoppas kan bli av om något år - när pandemin har lagt sig både i Taiwan och Vietnam.

Hur ser det ut på era arbetsplatser? Hur många semesterdagar har du? Får du semesterväxla? Hur sjutton ska man få ihop allt när man inte har några föräldradagar kvar...många frågor som snurrar i huvudet.

Jag är nöjd med mina semesterveckor jag har haft nu, vi har haft fint väder och fått en massa kvalitetstid med varandra och mysiga utflykter med vänner. Nu laddar vi och planerar för en fest 28 augusti, som vi kallar " Hela 2020 på en dag" då välkomnar vi sju familjer som alla kommer representera varsin högtid som vi missat 2020 tillsammans. Men mer om det längre fram...

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer