Vad heter din längtan?

Vad heter din längtan är en diktsamling skriven av Laila Dahl 2005. Jag minns dagen då jag lyssnade på Laila, när hon besökte kyrkan. Jag var i slutet av min cancerbehandling - jag började äntligen våga hoppas på att jag skulle klara mig igenom den tuffa tiden. Allt började se ljust ut och jag blev så drabbad av Laila, hennes dikter och hennes musik. som berörde mig på djupet. Jag köpte diktsamlingen och den har följt mig sedan dess. Den inspirerar mig och ge mig hopp, tro.

Jag delade dikten till min Fotoklubb och jag vi bestämde oss för att vårt Fototema för november skulle vara "Vad heter din längtan" Jag minns tiden, 2005, när jag faktiskt förstod att jag skulle överleva min bröstcancerdiagnos, att jag började just längta. Längta efter barn. Den långa historien om vägen till att vi nu har två längtansbarn hör inte hit. Men en tidig novembermorgon gick jag och min Lucia ut i skogen för att föreviga den känslan, känslan av hopp, tro och ljus. Min längtan om att få vara hel, att få vara mamma och att hitta mitt kall har besannats och är nu närvarande och levande.

Bilden på luciakronan är beviset på ljuset som jag såg i tunneln - bilden är en av de bilder som jag säljer på Julmarknaden på Gräfsnäs Slottsruin 11-12 december och betyder att längtan är framtidens frö i min själ.

Vad heter din längtan? Vad har den för namn? Vart vill den föra dig och ta dig i land? Allt du önskar finns där inom dig sedan din längtan presenterat sig.

Var är din längtan? Var finns den i dig? Vad har den för färger och hur yttrar den sig? Följ bara spåren så ska du hitta hem. Längtan bär alltid nåt vi känner igen.

Var rädd om din längtan. Vårda den väl. Din längtan är framtidens frö i din själ. När den med kärlek och vattna med tro. Förrän du anar så ska solrosor gro.

Din längtan är svaret du väntade på. Om du lyssnar noga ska du förstå. Oro och tvivel kanske hopar sig, men alla himlens änglar tror på dig.

Så var rädd om din längtan. Vårda den väl. Din längtan är framtidens frö i din själ. (Text av Laila Dahl)

  • 0 visningar

Gillar