Vår påsk 2022

En riktig vårig påsk fick vi på Västkusten. På Skärtorsdagen så fick jag en påskpresent från Lucia, alldeles egengjorda örhängen i form av planeter. Jag jobbade fram till 13, och efter en sushilunch med sonen fixade vi och förberedde för en familjemiddag med storfamiljen från Öckerö som kom på grillat. Tyvärr fick jag inga bilder från kvällen, kände mig riktigt sliten efter veckan och jag tyckte det var skönt att bara njuta av den vårinspirerade maten och ett glas rött. Svärmor hade bakat tårtor, så vi passade på att fira både henne och Marcus som hade fyllt år.

På långfredagen kom min bror med sambo, samt yngsta dottern med pojkvän - de hade kört tidigt från Gemla så de kom upp lagom till Sill-lunchen, hemrullade köttbullar, färskpotatis, prinskorv och ägg såklart. Påskmust och nubbe till dem som önskade det.

Efter lunch sprack det upp och solen tittade fram. Vi tog med oss fikakorgen och efter ett besök på Stora Tumleheds Gård så promenerade vi på klipporna och stannade för att fika och njuta av havsutsikten. När vi kom hem så fortsatte vi att njuta av solen, medan Marcus grillade påsklammet så smakade det gott med lite snacks och bubbel.

Lammstek med potatisgratäng, sparris och balsamicosås fick avsluta en heldag tillsammans innan Växjöfamiljen satte sig och körde hem de 25 milen hem igen. Jag är så glad över att de äntligen kom upp och hälsade på oss, då det gått alldeles för många år sedan sist. Hoppas inte det dröjer lika länge till nästa gång.

På påskafton så åkte killarna och cyklade på förmiddagen medan Lucia och jag fixade hemma, matade grannens kaniner och handlade innan Marcus och jag tog oss en tur till Byggmax för att köpa virke till vårens projekt, som kommer bli en Rosenpergola vid garaget.

På Påskdagen så åkte vi till Smögen för att hälsa på hemma hos Josefines föräldrahem. Vi blev bjudna på en påskig lunch med lammstek och färskpotatis. Man kan aldrig äta för mycket lamm till påsk - eller hur!?Barnen spelar spel och piano innan vi åkte på utflykt.

Ett besök på KVIRR - konstrundan i Sotenäs är alltid trevligt och jag försökte samla lite inspiration till min egna utställning i september.

Musik i lurarna för att förstärka de fotografier man tittade på, ja det kanske kan vara en idé?

Man har aldrig gjort Smögen förrän man har gått på Smögenbryggan fram och tillbaka. Årets första glass i solen för oss som valde det istället för att cykla i Kungshamn.

Noah och Vince cyklade som sagt en tur medan vi andra förberedde lite god kycklingsallad innan vi for hem till Torslanda igen. En underbar dag tillsammans där vi även fick träffa Josefines trevliga föräldrar.

Annandag Påsk var vi bjudna till våra Vänner i Ljungskile. En tur med fika till utsiktsplatsen. Efterlängtade kompisar för både små och stora!

Så lyxigt att få njuta av ett glas eller tre till denna fantastiska havsutsikt. Vi avnjuter en god grillmiddag innan vi motvilligt avslutar för att åka hemåt för att förbereda för jobb igen. En fantastik påsk har vi fått njuta av. Vi har träffat både släkt och vänner, ätit massa god mat och njutit av vårsolen. Kan det bli bättre? Älskar att den bästa tiden nu ligger framför oss - hopps på en fantastisk sommar då vi bland annat ska ut och paddla i våra Havskajaker som kom i onsdags. Jag och gubben min.

  • 0 visningar

Gillar